Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Porista löytyi puhtausalan huippuosaaja

Porista löytyi puhtausalan huippuosaaja

(28.10.2011 11:41 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 28.10.2011 11:47 Hurri Suvi)

Vuoden Puhtausalan ammattilaiseksi on valittu laitoshuoltaja Teija Lahtinen Porin palveluliikelaitoksesta.

Finnclean-messuilla Tampereella pidettiin torstaina Puhtausalan ammattilainen 2011 -loppukilpailu, jossa Lahtisen lisäksi tittelistä kisasi kolme muuta siivousalan ammattilaista eri puolilta Suomea.

Teoriakysymyksiin vastaamisen lisäksi finalistit moppasivat lattiaa ja pesivät ikkunoita messujen päälavalla yleisön ja tuomarien valvovan silmän alla. Nopeuttakin mitattiin, pari ikkunaruutua puhdistui Lehtisen käsissä reilussa kymmenessä sekunnissa.

– Se oli ihan normaalia laitoshuoltajan työtä. Kaikkein kauheinta oli odottaminen. Lepopulssi oli varmaan 120! Lahtinen nauraa.

kuva Valinta Puhtausalan ammattilaiseksi 2011 yllätti iloisesti Teija Lahtisen. Kuva: Jenni Satola


Teija Lahtinen osallistui kilpailuun esimiehensä Marika Grönmanin yllyttämänä. Grönman oli tukena koko kisan ajan ja myös mukana jännittämässä lavan vieressä.

Ensi viikolla Lahtinen palaa työpaikalleen palvelutalo-vanhainkoti Himmeliin ja jatkaa opintojaan siivoustyön esimieheksi.

– Minulla on hirveä into ja palo siivouspuolelle. Ala kehittyy kovaa vauhtia, ja haluan itse olla mukana kehittämässä työtä, 17 vuotta alalla työskennellyt Lahtinen sanoo.

Lahtinen sai voitostaan 1 000 euron palkintorahan. Edellinen tittelin haltija on myös käynyt luennoimassa puhtausalan asioista.

Puhtausalan ammattilainen -kilpailun järjestivät Suomen Siivoustekninen liitto ry (SSTL), Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Kiinteistöpalvelut ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, Palvelualojen työnantajat PALTA ry ja paikalliset siivoustekniset yhdistykset.


Hakusana