Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Pori turvallisemmaksi

Pori turvallisemmaksi

(27.10.2011 09:48 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 28.10.2011 10:45 Hurri Suvi)

Kaupunki kutsui asukasyhdistykset ja muut yhteistyötahot kaupungintalolle pohtimaan turvallisuuskysymyksiä.

Valtuustosalissa pidettyyn kokoukseen osallistui yli 50 aktiivia ympäri Poria. Asukasyhdistysten lisäksi paikalla oli väkeä esimerkiksi perusturvasta ja koulutusvirastosta. Yksi alustuksen pitäjistä oli ylikomisario Hans Vuoti.

– Poliisin resurssit pienenevät koko ajan. Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että kansalaisten on otettava entistä enemmän vastuuta oman asuinalueensa turvallisuudesta, Vuoti totesi.

kuva Turvallisuusillassa puhuttiin esimerkiksi ilkivallasta ja kaahailusta. Kuva: Suvi Hurri

Näin on tehty esimerkiksi Pormestarinluodossa, jossa yöpartio on toiminut jo kymmenen vuotta. Malli on niin hyvä, että sisäministeriö otti sen mukaan suurten kaupunkien turvallisuussuunnitelman hyvien käytäntöjen listalle.

– Partiointi on vapaaehtoista. Asukasyhdistys tukee toimintaa esimerkiksi hankkimalla taskulamppuja tai huomioliivejä, mutta muuten he organisoivat toimintansa itse, Pormestarinluodon asukasyhdistyksen puheenjohtaja Simo Järvinen kertoi.

Pormestarinluodolla satsataan muutenkin turvallisuuteen. Siellä on eri toimijoiden verkosto, joka kutsutaan koolle tarvittaessa. Näin ongelmiin puututaan ajoissa.

Porin kaupungin mielestä sekä yöpartio että verkosto ovat niin hyviä malleja, että se tahtoo levittää vastaavaa toimintaa muillekin asuinalueille. Kaupunkihan on sitoutunut parantamaan kaupunkilaisten turvallisuudentunnetta. Turvallisuudentunteen paraneminen on yksi Pori 2016 -strategian toteutumisen mittareista.

Lisäksi Porin kaupunki on aloittanut valmiussuunnitelman tekemisen. Sen tarkoitus on parantaa kaupungin valmiutta toimia tehokkaasti erilaisissa normaaliolojen häiriötilanteissa.


Hakusana