Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > PSYL:n arkea ja tähtihetkiä

PSYL:n arkea ja tähtihetkiä

(06.10.2011 10:35 KANTT1 / päivitetty 06.10.2011 11:05 Tiilimäki Tarja)

Lauantaina 8. lokukuuta Rosenlew-museossa avautuva näyttely Arkea ja tähtihetkiä - Porin Suomalaisen Yhteislyseon Seniorit ry 20 vuotta juhlistaa samalla myös tänä vuonna 85 vuotta täyttävää koulua.

Näyttely on katsaus koulun arkeen ja parhaisiin hetkiin. Nähtävänä on esineitä, valokuvia ja tekstejä sekä diaesityksiä. Edustettuina ovat koulun painotusalueet, urheilu, kansainvälisyys, luonnontieteet, musiikki ja kuvataide sekä koulun penkinpainajaisperinne, joka on jatkunut samanlaisena ensimmäisestä abiturienttiluokasta lähtien.

kuva PSYLin ensimmäisiä abiturientteja keväällä 1934. Kuva: Porin Suomalaisen Yhteislyseon seniorit ry:n arkisto.

PSYL:in seniorit on koulun entisten oppilaiden ja henkilökunnan yhdistys, joka ylläpitää koulun perinteitä ja tukee nykyisen koulun kasvatustyötä. Yhdistys valitsee vuosittain kunniaseniorin, joka on tehnyt merkittävän kansallisen tai paikallisen uran tieteessä, taiteessa, julkishallinossa tai liike-elämässä.

PSYL on perustettu 1926. Yksityiskouluna aloittanut opinahjo oli alun alkaen tarkoitettu sekä tytöille että pojille. Vuonna 1974 koulu siirtyi Porin kaupungin omistukseen.

Arkea ja tähtihetkiä -näyttely on avoinna 8.-16. lokakuuta.


Hakusana