Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Rahaa kouluille, teihin ja terveydenhuoltoon

Rahaa kouluille, teihin ja terveydenhuoltoon

(10.10.2011 13:11 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 10.10.2011 14:18 Hurri Suvi)

Kaupunginjohtajan esityksessä ensi vuoden talousarvioksi on 45 miljoonan euron edestä investointeja.

Suurin yksittäinen investointi on pääterveysaseman saneeraus. Sille on varattu 5,8 miljoonaa euroa.

– Ensi vuoden loppuun mennessä pääterveysaseman remonttiin on käytetty noin 12 miljoonaa. Tämän hankkeen eteenpäin vieminen on meidän kaikkien prioriteetti numero yksi, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen toteaa.

kuva Pääterveysaseman remontti on Porin kaupungin mittavin investointikohde. Kuva: Suvi Hurri

Koulujen peruskorjauksiin rahaa kuluu 4,4 miljoonaa euroa. Isoin potti menee Kaarisillan koulun remontin jatkamiseen, mutta rahaa on jyvitetty myös Länsi-Porin yläasteelle ja lukiolle, Kuninkaanhaan koululle, Porin suomalaiselle yhteislyseolle, Väinölän koululle, Kyläsaaren koululle ja Cygnaeuksen koululle.

Veturitallin päiväkodin rakentaminen lähtee liikkeelle ensi vuonna, ja siihen on varattu rahaa 700 000. Tarkoitus on, että päiväkoti valmistuu vuonna 2013.

Jokikeskus työn alle

Kuntaliitoksen sopimuksen mukaan Pori investoi myös Noormarkun urheilutalon ja kunnantalon remontteihin.

Liikenneväylien ja katujen rakentamiseen sekä perusparantamiseen rahaa on varattu aiempaa enemmän, yhteensä 6,5 miljoonaa euroa. Yksi merkittävistä investointikohteista on esimerkiksi Jokikeskus, johon kuluu 1,7 miljoonaa.

– Jokikeskuksen suunnittelukilpailu on päättynyt, ja sen tuloksia arvioidaan parhaillaan, Luukkonen sanoo.

Kiinteistöjen kunnon varmistaviin ylläpito- ja hätätöihin on varattu 4,2 miljoonaa. Tätä rahaa käytetään esimerkiksi Liinaharjan vanhainkodin vesivahingon kaltaisissa tilanteissa.

Museoiden yhteinen kokoelmakeskus saa talousarvioehdotuksessa suunnittelurahaa 150 000 euroa. Sen sijaan kaupunginteatterin remontille lisärahaa ei esitetä, vaan tälle vuodelle varatusta 250 000 eurosta suurin osa siirtyy käytettäväksi ensi vuodeksi.

Talousarvioehdotus menee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn. Asiasta päättää lopulta kaupunginvaltuusto 28. marraskuuta.


Hakusana