Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Ruosniemeen puuhataan parkourrataa

Ruosniemeen puuhataan parkourrataa

(20.10.2011 09:01 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 20.10.2011 10:22 Hurri Suvi)

Parkourrata palvelee Ruosniemen koulun urheilutunteja ja välituntiliikuntaa sekä urheiluseuroja.

Ruosniemen parkourrataa ovat suunnitelleet Ruosniemen koulu, sen vanhempainyhdistys ja Porin Slalomseura ry.

Rata sijoitetaan Ruosniemen koulun pihalle. Radan rakennus alkaa vielä tänä syksynä ja telineet asennetaan ensi vuoden keväällä.

Ruosniemen koulu on mukana Liikkuva koulu -hankkeessa. Koulu on satsannut lasten liikunnan lisäämiseen esimerkiksi järjestämällä ohjattua välituntiliikuntaa. Parkourradan toivotaan lisäävän oppilaiden omaehtoista liikkumista paitsi välitunnilla, myös vapaa-ajalla.

kuva Esimerkiksi tältä Ruosniemen parkourradan telineet voisivat näyttää. Kuva: Lappset Group Ltd


Porin Slalomseura aikoo pitää parkourradalla treenejä laskettelukauden ulkopuolella.

– Seura harrastaa yleistä lasten ja nuorten liikuttamista, ja parkour on yksi tapa liikkua. Lisäksi valtaosa toiminnassamme mukana olevista lapsista on kotoisin Ruosniemen lähistöltä, Porin Slalomseuran puheenjohtaja Jyrki Ojala perustelee.

Kustannuksia hankkeesta koituu noin 33 000 euroa. Vanhempainyhdistys on valmis sijoittamaan asiaan 10 000 euroa, ja Porin kaupungin vapaa-aikalautakunta myönsi keskiviikkona projektille 6 400 euron avustuksen. Myös koulutusvirasto osallistuu kustannuksiin.

Parkour on laji, jossa edetään kekseliäästi ja liikkeen katkeamatta paikasta toiseen. Liikkumisessa hyödynnetään esimerkiksi kaupungin portaikkoja, kaiteita ja seiniä. Kuten Suomen Parkour ry toteaa, lajissa kirjaimellisesti hypitään seinille. Lisätietoja lajista löydät täältä .


Hakusana