Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Ruosniemen nuorille oma tila

Ruosniemen nuorille oma tila

(03.10.2011 09:19 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 03.10.2011 09:19 Hurri Suvi)

Ruosniementorille Postia vastapäätä avataan tiistaina 4. lokakuuta pitkään odotettu nuorisotila.

Nuorisotila on auki joka toinen viikko tiistaista perjantaihin kello 14–21. Joka toinen viikko tila aukeaa vasta keskiviikkona, mutta on auki myös lauantaina kello 15–22.

kuva Ruosniemen nuorisotilalla kävi perjantaina huiske, kun nuorisonohjaaja Elisa Jalonen laitteli paikkoja kuntoon. Kuva: Suvi Hurri

Aluksi nuorisotilalla työskentelee kokopäiväisesti yksi nuorisonohjaaja, Elisa Jalonen.

– Iltaisin avukseni tulee tuntityöntekijä. Muillekin Porin nuorisotiloille on saatu työparit, joten ehkä tännekin vielä joskus, Jalonen sanoo.

Paikka on sama, jossa nuorisotila aikaisemminkin sijaitsi. Isompaa tilaa etsittiin keväästä asti, mutta sitä ei löytynyt.

– Ei tämä niin pieneltä näytä. Ajatus on, että tänne jäädään toistaiseksi, kun paikka on nyt remontoitu ja tänne on hankittu uudet huonekalutkin.

Tilassa on oleskelutilaa, televisio, biljardipöytä ja pieni keittiö. Toiminta alkaa avoimilla ovilla, mutta varsinkin alakoululaiset ovat toivoneet erilaisia kerhoja, esimerkiksi kokkausta tai askartelua. Paikka on suunnattu lähinnä yläkoululaisille, mutta keskiviikkona ja torstaina kello 14–17 on alakoululaisten oma aika.

Avajaispäivänä pöytään on katettu herkkuja, ja nuorisotila on auki kaikenikäisille nuorille.

kuva Ruosniemen nuorisotilan osoite on Ruosniementori 1. Kuva: Suvi Hurri


Hakusana