Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Skeittihalli on jälleen auki

Skeittihalli on jälleen auki

(11.10.2011 09:18 kansj2 / päivitetty 11.10.2011 09:18 Stenberg Johanna)

Karjalankadulla sijaitseva Porin skeittihalli avattiin jälleen kesätauoltaan tiistaina 13. syyskuuta.

Aurinkoisena lauantai-iltapäivänä hallilla ei nuoria näy. Kauniista syyspäivistä nautitaan ennemmin ulkona, vaikka Pormestarinluodon tai Sampolan skeittipuistoissa. Valvojana toimivalla Eetu Jalosella on siis hiljainen työpäivä. Työpaikka löytyi vapaa-aikaviraston kautta ja jatkuu kevääseen, jolloin halli menee jälleen kesätauolle. Valvojan työ on Jalosen mielestä mukavaa puuhaa.

- Lähinnä täytyy katsoa ettei kukaan taita niskojaan.

Karjalankadulla on temppuiltu rullalautojen kanssa jo noin kymmenen vuoden ajan. Tänä syksynä hallilla on omat vuorot myös BMX-pyöräilijöille, joten halli palvelee molempia ryhmiä.

Nuorisonohjaaja Jari Nyström kertoo että puiset rampit menevät uusiksi tasaisin väliajoin kovan kulumisen takia. Edellisen kerran rampit uusittiin keväällä.

- Yksi hallin skeittareista, Tomi Rehula, opiskelee ammattikoulussa puupuolella ja hän teki kolmen kuukauden työharjottelunsa skeittihallin ramppien uusimisessa. Mannerheimin Lastensuojeluliitto lahjoitti kaikki tarvittavat puutavarat, Nyström kertoo.

Skeittihallilla järjestetään joka vuosi ainakin yksi kurssi aloitteleville skeittareille. Seuraava kurssi järjestetään lauantaina 15.10. klo 12-15. Kurssille otetaan 30 nuorta ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssin vetäjänä toimii ikänsä skeitannut Henri Koivisto ja muutama muu kokenut skeittari. Kurssille voi ilmoittautua Jari Nyströmille numeroon 044 701 1425. Kurssi on ilmainen.

Skeittaajille halli on avoinna tiistaista perjantaihin klo 14.30-20.00 ja lauantaisin klo 12.00-17.30. BXM-pyöräilijöiden vuorot taas ovat maanantaina klo 17-19 ja sunnuntaina klo 12-15. Käyttäjiä ensimmäisten kolmen aukioloviikon aikana on kertynyt noin 150.

kuva Roope Saarinen (oik.) pitää seuraa valvoja Eetu Jaloselle hiljaisena päivänä. Kuva: Johanna Stenberg


Hakusana