Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Syyslomaviikolla liikuntaa ja kädentaitoja

Syyslomaviikolla liikuntaa ja kädentaitoja

(21.10.2011 09:00 KANTT1 / päivitetty 21.10.2011 09:10 Tiilimäki Tarja)

Syyslomalla ei tarvitse olla toimettomana. Muun muassa Porin vapaa-aikavirasto ja Satakunnan Museo järjestävät monipuolista toimintaa lomaviikolla 24.-30. lokakuuta.

Vapaa-aikavirasto viikko-ohjelma lupaa vauhtia ja liikettä. Viikko käynnistyy ala- ja yläkoululaisille suunnatulla luisteludiskolla, joka pidetään harjoitusjäähallissa. Tiistaina voi treenata sirkustaitojaan urheilutalolla. Viikko huipentuu Liikuntamaa perheliikuntatapahtumaan, joka järjestetään Karhuhallissa.

Vapaa-aikaviraston koko syyslomaviikon ohjelma löytyy täältä .

Ötäköitä ja nikkarointia

Syyslomalla Satakunnan Museon järjestämissä työpajoissa on mahdollisuus hyödyntää kädentaitoja ja käyttää mielikuvitusta. Tapahtumaviikon alkajaisiksi voi Satakunnan Museon ötökkäpajassa askarrella ötököitä vaikkapa halloween-juhliin. Pajassa käytetään pääasiassa kierrätysmateriaaleja.

Rosenlew-museossa tehdään puolestaan emalointi- ja lasitustöitä kotikonstein keskiviikkona. Samalla reissulla voi tutustua suomalaisia emalitöitä esittelevään näyttelyyn.

kuva Nikkarointi sujui yhteistyöllä Toivon puutyöpajassa viime vuonna. Kuva: Satakunnan Museon kokoelmat.

Torstaina on mahdollisuus testata puutyötaitojaan Rakennuskultuuritalo Toivon puutyöverstaalla.

Lähinnä kouluikäisille tarkoitettuihin pajoihin ei tarvitse ennakkoon ilmoittautua. Pienemmät lapset voivat osallistua aikuisen avustuksella. Pajat toimivat nonstop-periaatteelle eli pajaan voi tulla koska tahansa kello 11-15. Osallistumisesta peritään kolme euroa.
Pajojen tuotto lahjoitetaan Unicef-keräykseen, jolla tuetaan Afrikan lasten koulutusta.

Museoiden työpajoista lisätietoa täältä .Hakusana