Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Tulin, aikuistuin ja jäin?

Tulin, aikuistuin ja jäin?

(26.10.2011 10:09 kansj2 / päivitetty 26.10.2011 10:09 Stenberg Johanna)

Satakunta Unelmaa Foorumi antoi nuorten kertoa kaupungin päättäjille miltä näyttää Satakunnan tulevaisuus.

Satakunta Unelmaa Foorumi, eli SUF, on nuorten äänitorvi, jonka tarkoituksena on muun muassa keskustelutilaisuuksien avulla luoda keskusteluyhteys nuorten ja päättäjien välille Satakunnassa. Porin Opiskelijatalo Saikulla pidetty keskustelutilaisuus Tulin, aikuistuin ja jäin? keräsi tulevaisuuttaan pohtivat nuoret yhteen. Mielipiteitä nuorten tulevaisuudesta ja sen kehittämisestä olivat vastaanottamassa Porin kaupungin kehittämispäällikkö Timo Aro ja strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäki.
Tilaisuudessa pohdittiin erityisesti Satakunnan tarjoamia tulevaisuudennäkymiä nuorille. Onko Satakunnassa nuorille töitä, entä mielenkiintoista koulutusta? Löytyykö nuorille edullisia asuntoja ja kannattaako tänne jäädä?

SUFin projektityöntekijä Eeva Louhela kertoo nuorten suurimman huolen tällä hetkellä olevan löytyykö Porista valmistumisen jälkeen töitä. Koulutus tuo opiskelijat Satakuntaan, mutta työpaikan saaminen määrää sen, jääkö nuori.

- Niin kauan kun on koulutusta ja työpaikkoja, ihmiset jäävät. Myös ihmissuhdeverkostot ovat nuorille tärkeitä.

Louhela itse on tullut Poriin koulutuksen perässä ja aikoo myös jäädä.

- Mahdollisuuksia ja työpaikkoja on.

Resurssit käyttöön

Illan aikana nuoret pohtivat Satakunnan tulevaisuutta ja kehittämistä keskustelujen ja työryhmien kautta. Aiheiksi nousivat muun muassa ulkopaikkakuntalaisten ja osittain myös porilaisten omat negatiiviset mielikuvat kaupungista, Porin yliopistokeskuksen ja Satakunnan Ammattikorkeakoulun tulevaisuus sekä kaupungin käyttämättömät resurssit ja potentiaalit. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että kaupunkia tulee kehittää, jotta ihmiset saataisiin tulemaan, viihtymään ja jäämään.

kuva Tiina Santaharju, Anna-Mari Österlund ja Anna Hakula pohtivat työryhmässään jatkokoulutusmahdollisuuksien kehittämistä. Hakula kaipaisi korkeakouluopiskelijoille ja valmistuneille edullisia työhuoneita ja toimitiloja. Kuva: Johanna Stenberg

Vielä käyttämättä oleviksi resursseiksi nuoret listasivat muun muassa Yyterin, Etelärannan ja tyhjillään olevat teollisuushallit ja rakennukset, joita voisi valjastaa esimerkiksi erilaisten kulttuuritapahtumien käyttöön. Kulttuuria pidettiin Porin yhtenä voimavarana. Toinen kehitettävä resurssi ovat jatkokoulutusmahdollisuudet, joita tulisi nostaa monipuolisesti esille. Myös yhteistyötä korkeakoulujen kesken kaivattiin lisää. Positiivisia ajatuksia heräsi Porin kotoisuudesta. Etäisyydet ovat lyhyitä, peruspalvelut löytyvät ja kaupungissa on edullista ja helppoa asua. Risuja sai ainoastaan julkinen liikkeenne.

Huolien ja harmien vähäisyys yllätti niin kaupungin edustajat kuin nuoret itsekin. Syyksi epäiltiin pitkän taiston jälkeen saatua Opiskelijatalo Saikkua ja sen tuomaa onnellisuuden olotilaa.

Mikä ihmeen SUF? Lue myös aikaisempi uutinen aiheesta .


Hakusana