Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Yhteisökeskus juhlii valmiita tilojaan

Yhteisökeskus juhlii valmiita tilojaan

(18.10.2011 12:26 kansj2 / päivitetty 18.10.2011 13:26 Stenberg Johanna)

Satakunnan yhteisökeskus viettää avajaisjuhlallisuuksia keskiviikona 19.10. Isolinnankadulla.

Yhteisökeskus muutti Isolinnankadulle kaupungin vuokralaiseksi jo tammikuussa, rakennukseen jossa aikanaan toimi myös poliisilaitos. Ensimmäiset yhdistykset muuttivat osittain remontoituihin tiloihin helmikuussa. Loput remontista on tehty kevään ja kesän aikana vapaaehtoisvoimin.

- On maalattu, asennettu mattoja, puhdistettu lattioita ja sisustettu, kertoo yhteisökeskuksen hankevastaava Merja Majalahti.

Toimintaa yhteisökeskuksella on ollut jo pitkin kevättä, esimerkiksi lauluiltoja, pihajuhlia ja englanninryhmiä. Viralliset avajaiset päätettiin kuitenkin pitää vasta kun koko remontti on valmis ja kaikki tiedossa olleet toimijat ovat muuttaneet tiloihin.

- Nyt on saatu tilat remontoitua ja sisustettua siihen malliin että kaikki tilat ovat käytettävissä.

Keskuksesta löytyy vielä kolme vapaata toimistotilaa yhdistyksille. Tällä hetkellä keskuksessa majailee yksitoista erilaista yhdistystä.

Avajaisia vietetään kahdessa tilassa, jotta myös liikuntarajoitteiset pääsevät nauttimaan ohjelmasta. Avajaispäivänä 19.10. yhteisökeskus on aamupäivän kiinni juhlavalmisteluiden takia. Avajaisia vietetään klo 14 alkaen puutalon ensimmäisessä kerroksessa ja klo 14.30 alkaen kivitalon toisessa kerroksessa. Ohjelma on porrastettu, jotta molemmissa paikoissa on mahdollista tarjota samat ohjelmanumerot. Tilaisuudessa esiintyvät muun muassa Porin Poliisilaulajat, Kuvataidepäiväkoti Viikarin lapset, sanaseppo Arvo Lamminen ja murrepakinoitsija Elina Wallin. Majalahti paljastaa että sanaseppo Arvo Lamminen on kehittänyt tilaisuuteen kaksi esitystä, joissa esityksen kaikki sanat alkavat samalla kirjaimella.

- Toinen, V-kirjaimella alkava, kertoo vapaaehtoistoiminnasta ja Y-kirjaimella alkava kertoo yhteisökeskuksesta. Tule kuulemaan ja hämmästelemään.

Syksyn aikana yhteisökeskuksessa on aloitettu myös uusia kaikille avoimia ryhmiä, kuten shakkikerho ja tasapainoryhmä. Hyvinvointiryhmässä liikutaan, keskustellaan hyvinvoinnista, rentoudutaan ja puhutaan ravinnosta. Lauluiltoja pidetään edelleen kerran kuussa, seuraavan kerran keskiviikkona 9.11. klo 18 alkaen.

Keskuksen väki toivottaa kaikki tervetulleiksi juhlimaan avajaisiaan, tai poikkeamaan muuten vaan. Yhteisökeskus on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9-15, tiistaisin ja torstaisin klo 9-18 sekä perjantaisin klo 9-14. Kaikki tapahtumat, yhdistysten päivystysajat ja lisätietoja löytyy yhteisökeskuksen nettisivuilta ja tapahtumakalenterista jonka voi noutaa keskuksesta, osoitteesta Isolinnankatu 16.


Hakusana