Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Ahlaisten dynamolle demokratiapalkinto

Ahlaisten dynamolle demokratiapalkinto

(23.11.2011 13:43 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 23.11.2011 13:44 Hurri Suvi)

Ahlaisten kylän monitoiminainen Regina Wittsberg on yksi viidestä demokratiapalkinnon saajasta.

Oikeusministeriön demokratiapalkinnolla tehdään tunnetuksi suomalaista demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa. Palkinnon tämän vuoden teema on vapaaehtoistyö.

Palkinnon perusteluissa sanotaan, että Ahlaisten Nuorisoseura ry:ssä toimiva Regina Wittsberg on edistänyt lasten ja nuorten kulttuuria. Hän on luonut poikkeuksellisen paljon merkityksellistä tekemistä jo monelle sukupolvelle ja koko alueelle.

kuva Kuva: Olli-Pekka Björn
Wittsberg itse on vielä hämmentynyt palkinnostaan.

- Tämä tuli yllättäen ja pyytämättä. En tiennyt edes että olin ehdolla, vaan sain kuulla asiasta kun minusta tultiin tekemään lehtijuttua, Wittsberg kertoo.

Hän pitää erittäin hyvänä asiana sitä, että vapaaehtoistyötä nostetaan näkyville.

- Varsinkin tulevaisuudessa moni kulmakunta jää nukuksiin, jos vapaaehtoistoimijoita ei ole.

Ahlainen on vireä kylä, jossa on paljon vapaaehtoistoimintaa. Tämä on huomattu aikaisemmin Porissa ja Satakunnassa. Ahlainen oli Satakunnan Vuoden maakuntakylä 2010, ja Ahlaisten nuorisoseura sai tänä syksynä Pori-palkinnon. Palkintoja on siis tullut monesta tuutista.

- Kyllä se vähän hämmentää. Voisiko olla niin, että kun meidät on huomattu maakuntakylänä, niin sitten huomataan muutenkin. Tosiasia kuitenkin on, että täällä on viety kylää eteenpäin vapaaehtoistyöllä, Wittsberg pohtii.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen jakaa demokratiapalkinnon 8. joulukuuta Helsingissä järjestettävässä Vapaaehtoistoiminnan juhlaseminaarissa.

Regina Wittsbergin lisäksi demokratiapalkinnon saavat neljä muuta vapaaehtoistoimijaa: Eläkeliiton Ylistaron yhdistys, Käpy - Lapsikuolemaperheet ry, Luetaan yhdessä -verkosto ja helsinkiläinen Roihuvuoren kaupunginosa-aktiivi Otto-Ville Mikkelä.

Palkittavia saivat ehdottaa kaikki suomalaiset, ja ehdotuksia kertyi lähes 400. Palkitut jakavat 10 000 euron summan, joka on tarkoitettu toiminnan jatkamiseen, kehittämiseen tai vapaaehtoisten kiittämiseen.

Palkituista kuvatut kertomukset esitetään Ylen Ykkösen aamu-tv:ssä viikolla 48 eli 28. marraskuuta – 2. joulukuuta kello 7.45.


Hakusana