Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Arkistot avoimena

Arkistot avoimena

(07.11.2011 10:30 kansj2 / päivitetty 07.11.2011 10:30 Stenberg Johanna)

Arkistojen päivän teemana on tänä vuonna avoimuus. Satakunta-arkisto järjestää luentotapahtuman Luontotalo Arkissa.

Teemalla halutaan korostaa arkistotoiminnan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Satakunta-arkiston amanuenssi Jouko Räty kertoo, että arkistoihin pääsee tutustumaan myös Arkistojen päivän ulkopuolella. Arkistoihin voi tutustua virka-aikana, kunhan siitä sopii etukäteen. Arkistoista löytyy esimerkiksi Porin 400-vuotis juhla-aineistoa, henkilöasiakirjoja ja virallisia asiakirjoja eri aloilta.

- Satakunta-arkistossa on monta kymmentä hyllymetriä aineistoa. Tervetuloa tutustumaan, Räty huikkaa.

Arkistojen päivää vietetään virallisesti lauantaina 12.11., mutta Satakunta-arkisto ottaa varaslähdön ja järjestää Arkistojen päivän luentotapahtuman jo tiistaina 8.11. klo 18–21, Luontotalo Arkin auditoriossa, osoitteessa Pohjoispuisto 7.

Luentotapahtumassa puhutaan muun muassa arkistojen saavutettavuudesta, kuoppakaupungin asukkaiden elämästä 1800-luvulla ja Satakunnan nuorisoseuraliikkeen historiasta. Tapahtumassa esitelmöivät sosionomi Marja Koukku, pastori ja tietokirjailija Hannes Tiira, tohtorikoulutettava Pirita Frigren ja amanuenssi Jouko Räty.

Satakunta-arkisto tallentaa, luetteloi ja hoitaa maakunnan alueelta tulevaa asiakirja-aineistoa, vastaanottaa yksityishenkilöiden, sukujen, tilojen, liikkeiden ja järjestöjen asiakirjakokoelmia, sekä sellaista kotiseudullista tai muuta aineistoa, joka ei arkistolain perusteella kuulu valtion arkistolaitokselle.

Arkistojen päivää on vietetty Porissa jo kymmenen vuoden ajan.


Hakusana