Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Cygnaeuksen koulussa sisäilmaongelma

Cygnaeuksen koulussa sisäilmaongelma

(25.11.2011 15:59 Heli Koskela / päivitetty 25.11.2011 15:59 Koskela Heli)

Cygnaeuksen koululla on jälleen tänä syksynä todettu sisäilmaongelma. Koululla on suoritettu näytteenottoa ja alustavien tietojen mukaan on kysymys samasta sisäilmaa haittaavasta ongelmasta, joka oli korjattavana jo marras-joulukuussa vuonna 2009. Tällöin merkittävimpänä sisäilmahaittana todettiin teolliset mineraalivillakuidut, jotka kulkeutuvat ilmaan tuloilman mukana. Kuidut saattavat aiheuttaa joillekin tilojen käyttäjille yksilöllisiä hengitystie- ja silmäoireita. Sisäilmasta on otettu näytteitä, joiden lopulliset tulokset selviävät myöhemmin vuoden vaihteeseen mennessä.

Koululla on nyt meneillään ilmanvaihtokanaviston puhdistusluukkujen pellitys- ja tiivistetyöt. Työt saadaan tehtyä todennäköisesti ensi viikon aikana. Ellei lisäkorjaustarpeita löydy, päästään ilmastointikanavien nuohous alkamaan joulukuun alkupuolella. Nuohouksen jälkeen tilat siivotaan perusteellisesti. Kaikkien toimenpiteiden pitäisi olla tehtynä vuoden vaihteeseen mennessä.

Aiemmin saman ongelman yhteydessä eri asiantuntijoilta saadun tiedon mukaan koulun työskentelyn jatkamiselle ei ole estettä. Korjaustoimenpiteiden johdosta ajoittain poiskytketty ilmanvaihto saattaa heikentää sisäilmaa. Tällöin tuuletus tulee mahdollisuuksien mukaan hoitaa vanhalla perinteisellä ikkunatuuletuksella.

Koulutoimen niin kuin vanhempienkin kannalta tällaiset yllättäen esiin tulevat ongelmat ovat valitettavia.

Tämä tiedote on lähetetty tänään 25.11. oppilaiden mukana koteihin.


Hakusana