Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Taidetta elämästä eri näkökulmista

Taidetta elämästä eri näkökulmista

(28.11.2011 08:27 KANTT1 / päivitetty 28.11.2011 09:05 Tiilimäki Tarja)

Poriginal Galleriassa on esillä kahden kuvataiteilijan töitä.

Gallerian alakerrassa on nähtävillä porilaisen Pasi Vainionpään töitä teemalla, Tämä vaikea elämä. Vainionpää kuvaa töissään yksilön henkistä tilaa.
Teosten lähtökohta on yleensä henkilökohtainen, mutta lopputulos on usein yleispätevä. Esitystapa on tarinallinen ja vertauskuvallinen.

Vainionpään teokset ovat keraamisia veistoksia, reliefejä ja installaatioita. Pääasiallinen materiaali on karkea savi.

kuva Pasi Vainionpää: Juureton.

Vainionpää on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1997. Taiteellisen työnsä ohella Vainionpää toimii tällä hetkellä tuntiopettajana Porin taidekoulussa ja lasten ja nuorten kuvataidekoulussa.

Vainionpää on yksityisnäyttelyiden ohella osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin pääasiassa kotimaassa. Hänen töitään on muun muassa Porin kaupungin kokoelmissa.
Ilosta ja surusta

Yläkerran näyttelytilassa on esillä espoolaisen kuva- ja lasitaiteilija Riikka Latva-Sompin TÄSÄ -näyttely, jonka aiheina ovat ilo ja suru. Molemmat ovat taiteilijan mukaan läsnä arjessa, sekoittuen toisiinsa merkityksettömiltä tuntuvissa tapahtumissa.

Näyttelyn nimen taustalla on lyhyt ajanjakso, jonka taiteilija vietti lapsuudessaan Porissa. Latva-Somppi käyttää töissään puuta, metallia ja ready made-esineitä. Teoksissa yhdistyy arjen surrealismi sekä jokaisen hetken ja havainnon merkityksellisyys.

kuva Riikka Latva-Somppi: Dripping the sound of the liquid falling drop the drop SWAP.

Latva-Somppi on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1995. Yksityisnäyttelyiden lisäksi Latva-Somppi on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Ensi vuonna Latva-Somppi osallistuu 798 Art District kutsunäyttelyyn, joka pidetään lokakuussa Pekingissä.
Hänen töitään on muun muassa Valtion taidekokoelmassa ja Suomen lasimuseon kokoelmassa.


Näyttelyt ovat esillä Poriginal Galleriassa 26.11.-20.12.2011.


Hakusana