Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Häkkifutis liikuttaa Porissa

Häkkifutis liikuttaa Porissa

(02.11.2011 08:13 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 02.11.2011 08:13 Hurri Suvi)

Jalkapalloiluun kannustavia panna-areenoita on rakennettu eri puolille Poria, viimeisimmäksi Karjarantaan.

Panna on jalkapallosta kehitetty taitopeli, jota Suomessa pelataan halkaisijaltaan kuusimetrisissä häkeissä eli panna-areenoilla. Häkissä on kaksi maalia, ja alustana on keinonurmi.

Peliä pelataan joko kokoonpanolla yksi vastaan yksi tai kaksi vastaan kaksi. Peli päättyy ensimmäiseen maaliin tai kolmen minuutin peliajan jälkeen. Jatkoaikakin on mahdollinen.

kuva Panna-areenoita esiteltiin Suomen kaupunginpuutarhurien koulutuspäivillä puuvillassa jo vuonna 2008. Kuva: Veijo Marin

Ensimmäinen areena tuli Poriin 2008, mutta nyt niitä on jo ainakin viisi Esimerkiksi Porin suomalaisen yhteislyseon koulun ja Ruosniemen koulun pihassa on panna-areenat. Ne ovat osa kaupungin pyrkimystä kannustaa nuoria välituntiliikuntaan ja monipuoliseen koululiikuntaan.

Nyt on valmistunut areena myös Karjarantaan Semaforintorille. Kaikenikäiset pelaajat ovat tervetulleita.

– Jalkapallossa suuntaus on, että siirrytään luonnonnurmelta tekonurmelle. Peliporukatkaan eivät välttämättä ole niin suuria, että isoja kenttiä voidaan käyttää hyödyksi, viherrakentamisesta vastaava kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen kertoo.

Panna-areenassa on kätevää, että siinä ei ole maan sisäisiä rakenteita. Se on siis helppo siirtää tarvittaessa toiseen paikkaan.

– Tähän mennessä ne ovat olleet niin kovassa käytössä, ettei siirtotarvetta ole ollut.


Hakusana