Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Kansantori täyttyy lapsen oikeuksista

Kansantori täyttyy lapsen oikeuksista

(18.11.2011 10:49 kansj2 / päivitetty 18.11.2011 10:49 Stenberg Johanna)

Lapsen oikeuksien päivää vietetään sunnuntaina 20. marraskuuta.

Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto järjestää lapsen oikeuksiin liittyvän näyttelyn ja tapahtuman yhteistyössä Satakunnan Kansan kanssa. Tapahtuma toteutetaan sunnuntaina klo 13-15 Kansantorilla, Satakunnan Kansan aulassa.

Porin lastenkulttuurikeskuksen taiteilijatyöryhmä on syksyn aikana järjestänyt yhdessä lasten kanssa työpajoja, joissa on tutkittu miten lapsen oikeuksia voidaan käsitellä taiteen keinoin. Jokainen näyttelyssä nähtävä teos pohjautuu johonkin lapsen oikeuksien sopimuksen artiklaan.

Yksi teoksista on nimeltään ystävyys, ja se perustuu artikloihin 29 ja 30. Artikloissa painotetaan oman ja muiden kulttuurien kunnioittamista, suvaitsevaisuutta sekä oikeutta omaan kulttuuriin, kieleen ja uskontoon. Itä-Porin yhteinäiskoulun maahanmuuttajaoppilaista koostuvaa ryhmää ohjasi kuvataiteilija Sanna Pajunen. Yhteistyössä syntyi anamorfoosi, eli perspektiivipiirros, joka nähdään ehjänä ja kokonaisena kuvana vain yhdestä pisteestä katsottuna. Teos on nähtävillä Kansantorin seinällä.

Lapsen oikeudet -näyttely avautuu Kansantorin tiloissa Lasten oikeuksien päivänä ja jatkuu aina 5. joulukuuta saakka.

Näyttelyn ohella tapahtumassa nähdään nukketeatteritaiteilija Roosa Halmeen tapahtumaa varten kehittämä palikkateatteriesitys ja julkistetaan UNICEF-nukkekisan voittajat.


Hakusana