Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Käsityöläisperinnettä ja markkinahumua

Käsityöläisperinnettä ja markkinahumua

(25.11.2011 08:18 kansj2 / päivitetty 25.11.2011 08:19 Stenberg Johanna)

Ensimmäisen adventin viikonloppuna joulutunnelmaa luovat käsityöläisten joulutorit, myyjäiset ja markkinat.

kuva Viime vuonna Toivon joulutorilla nähtiin tonttuja. Kuva: Tarja Tiilimäki
Korsmanin talon ja Rakennuskulttuuritalo Toivon pihapiirissä järjestetään lauantaina vanhan ajan joulutori klo 10-15. Torille on tulossa viitisenkymmentä kädentaitajaa ympäri Satakunnan. Joulutorilta löytyy muun muassa joulukoristeita ja joulukortteja, himmeleitä, tonttuja ja nukkeja, käsin sidottuja kirjoja, kangaspainotöitä ja keramiikkaa, neuleita, kudonnaisia, huopaa ja villaa, havutöitä ja kuivakukkia, puusepäntuotteita ja metallitöitä, sekä juureksia ja luomutuotteita. Myyntipöytiä on sekä sisällä, että ulkona. Toivosta löytyy Marttojen puffetti, jossa on tarjolla kahvia, glögiä, kahvileipää ja vanhan ajan limonaadia. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla myös ohrankryynivelliä ja rusinasoppaa. Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo sijaitsevat osoitteessa Juhana Herttuankatu 15 – Varvinkatu 19.

Porilaiset Kulttuurijärjestöt ry:n hallinnoima kulttuuriin ja kädentaitoihin keskittyvä työpaja OT’SO järjestää perinteiset joulumyyjäiset lauantaina Appelqvistin talolla klo 10-15. Myynnissä on muun muassa jouluisia tekstiilejä, tonttuja, enkeleitä, kransseja, pehmoleluja, tarjottimia, jakkaroita, koruja ja leivonnaisia. Lisäksi tarjolla on piparia ja glögiä.

Sunnuntaina klo 14-18, Kulttuuritalo Annankatu 6:ssa järjestetään Marrasmarkkinat. Anniksen Marrasmarkkinoilta löytyy muun muassa käsityöläistori, herkkutori, taidetori, markkinakahvila ja kirpputori. Lisäksi ohjelmassa musikantteja, ongintaa ja tarot ennustaja.

UNICEF-Satakunnalla, Porin Kehitysmaakaupalla ja työpaja OT’SOlla on tapahtumassa omat myyntipisteet.


Hakusana