Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Keskusta-alueen asiat tutuiksi

Keskusta-alueen asiat tutuiksi

(17.11.2011 13:18 KANTT1 / päivitetty 18.11.2011 08:04 Tiilimäki Tarja)

Porin kaupungin järjestämissä yleisötilaisuuksissa tulevat tutuiksi niin alueen asiat kuin virkamiehet.

Kuluvan vuoden viimeinen yleisötilaisuus on suunnattu Kuninkaanhaan, Koivulan, Vanhankoiviston, Itätullin, Riihikedon ja näiden lähialueiden asukkaille.

Tilaisuudessa on mukana koko joukko kaupungin virkamiehiä, muun muassa kaupunkisuunnittelusta, teknisestä palvelukeskuksesta, Porin Vedestä, perusturvakeskuksesta ja vapaa-aikavirastosta. Lisäksi paikalla on edustajat ainakin Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta ja Itellasta.

Yleisötilaisuuksissa korostuu vuorovaikutus asukkaiden ja virkamiesten välillä.

- Asukkaille on tärkeää nähdä kuka heidän asioitaan hoitaa, ja toisaalta virkamiehet saavat suoraa palautetta asukkailta, toteaa kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä.

Esiin nousevia aiheita on Mäkelän mukaan ennalta vaikea arvioida. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin jossakin vaiheessa iltaa puhutaan liikenteestä, koska se on jokaista lähellä oleva arkipäivän asia.

Puhetta voi syntyä Mäkelän mukaan myös vanhan uimahallin kohtalosta ja Itä-Porin alueen palvelutarpeista. Toisaalta myös katuverkon ja puistojen ylläpito saattavat puhuttaa.

Tilaisuudessa esitellään myös alueen rakennushankkeita ja asemakaavaa, kuten uutta kerrostalotuotantoa ja linja-autoaseman alueen suunnitelmia.

Nuoret mukaan vaikuttamaan

Mäkelä toivoo yleisötilaisuuksiin myös alueella asuvaa nuorta polvea.

- Yleisötilaisuus on tarkoitettu myös nuorille aikuisille, lapsiperheellisille ja nuorille. Tarvitsemme kaikkien ikäluokkien näkemyksiä alueiden kehittämiseksi, koska tulevaisuutta tässä tehdään, painottaa Mäkelä.

Keskusta-alueen yleisötilaisuus pidetään maanantaina 21. marraskuuta 2011 kello 18.30 Kuninkaanhaan koululla, Kuninkaanhaanaukio 8.
Kahvit tarjoillaan kello 18.00 alkaen. Tilaisuuden puheenjohtajana on Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja asunto- ja liikenneministeri Krista Kiuru. Tilaisuuden avaa apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.Hakusana