Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Kollektiivista harmoniaa etsimässä

Kollektiivista harmoniaa etsimässä

(29.11.2011 23:09 kantt1 / päivitetty 30.11.2011 12:19 Tiilimäki Tarja)

Almost There on tanssija ja koreografi Mikko Lampisen uusin teos, jonka hän on tehnyt mittatilaustyönä Pori Dance Companylle.

Porilainen Mikko Lampinen, 28, on itse tanssinut PDC:ssä jo vuosia. Esityksen tekeminen tutulle porukalle, ja porukalla on ollut positiivinen kokemus.

- Me olemme tanssineet yhdessä pienestä pitäen ja tunnemme toisemme, joten harjoitusprosessi on ollut hauska ja molemmin puolin innostava. Mulla on tietysti oma kokonaisnäkemykseni teoksesta, mutta harjoitusten aikana koreografian pienet yksityiskohdat ovat muuttuneet ja täsmentyneet koko ajan, myös tanssijoiden ideoiden pohjalta, kertoo Lampinen.

kuva Mikko Lampinen, vas. ja Riikka Tankka, Meri Tankka, Riku Lehtopolku sekä Kati Aalto työstämässä liikkeitä Almost There teoksen harjoituksissa. Kuva: Tarja Tiilimäki

Lampinen pyrkii koreografioissaan suodattamaan ajatukset ja kokemukset kollektiiviseksi harmoniaksi. Almost There teoksessa hän tutkii liikekielen kautta erilaisia fiiliksiä, joita syntyy ihmisten kohdatessa. Toisaalta häntä kiinnostaa myös yksilön ja yhteisön väliset konfliktit.

- Pyrin liikkeellä ilmentämään tunnekuohuja, joita on vaikea ilmaista sanoilla. Mulle on tärkeää, että liike on jatkuvaa ja soljuvaa, arvioi Lampinen.

Lampista kiinnostaa myös ihmisen ja luonnon välinen suhde. Luonto on läsnä teoksessa visuaalisina elementteinä.

Lampinen on uransa aikana ehtinyt tanssia PDC:n lisäksi myös Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmässä ja Carolyn Carlsonin ryhmässä Ranskassa.

Helsingissä asuva Mikko Lampinen aloitti keväällä 2011 tanssijana Tero Saarinen Companyssä, mutta jatkaa myös koreografina. Työt saavat tulevaisuudessa uusia muotoja.

- Suunnitelmissa on tehdä ensi vuonna teos, jossa hyödynnän tanssiteatterin elementtejä entistä enemmän, kertoo Lampinen.

Almost There saa kantaesityksensä PDC:n tanssi-illassa 4. joulukuuta, Porin Teatterissa.

Illassa nähdään myös toinen kantaesitys, Mute, johon koreografian on tehnyt korealainen Jung Eun-Kim. Lisäksi nähdään Tero Saarisen Vanha, jossa Mikko Lampinen tanssii yhdessä Riku Lehtopolun kanssa. Parivaljakko esitti teoksen myös modernin tanssin kansainvälisen kilpailun tanssi-gaalassa Soulissa marraskuussa.

PDC:n tanssi-ilottelu jatkuu 12. joulukuuta Jazz-illassa. Mukana on jazz-orkesteri, jonka kapellimestarina on Seppo Tyni ja laulusolisteina ovat Helena Lindgren ja Anastasia Trizna. PDC:n lisäksi mukana on 60 nuorta tanssitähteä Liisa Nojosen tanssikoulusta. Illan koreografeja ovat muun muassa Pattie Obey, Russell Adamson ja Marjo Terästö.


Pori Dance CompanyHakusana