Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Kynä sauhuamaan – mielipiteesi on tärkeä

Kynä sauhuamaan – mielipiteesi on tärkeä

(23.11.2011 11:29 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 23.11.2011 11:59 Hurri Suvi)

Tuhannelle porilaiselle lokakuussa lähetetyn kuntalaiskyselyn vastausprosentti uhkaa jäädä pieneksi.

Kuntalaiskyselyssä selvitetään, mitä vastaajat ajattelevat kunnallisista palveluista ja miten he osallistuvat kaupungin päätöksentekoon. Kysely on yksi laajimmista kuntalaisten näkemyksiä kartoittavista selvityksistä. Se antaa kunnille tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi ja toiminnan kehittämiseksi.

Kuntalaiskyselyyn on vastannut porilaisista vasta alle 30 prosenttia. Kun tutkimus toteutettiin edellisen kerran syksyllä 2008, vastausprosentti oli 47,4. Keskiviikkona tutkimukseen valituille kolahtaa viimeinen muistutuskirje asiasta.

Kuntaliiton tutkimuspäällikön Marianne Pekola-Sjöblomin mukaan on äärimmäisen tärkeää, että ne kuntalaiset, jotka saavat kyselylomakkeen, tuntevat asian omakseen ja vastaavat aktiivisesti kyselyyn.

– Tutkimuksen kattavuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi kyselyn vastausprosentti tulisi saada mahdollisimman korkeaksi.

Kysely tehdään samaan aikaan 40 kunnassa. Se on osa kunta- ja palvelurakenneuudistusta arvioivaa laajaa ARTTU-tutkimusohjelmaa. Kyselyssä selvitetään kunta- ja palvelurakenneuudistuksen vaikutuksia esimerkiksi kunnallisiin palveluihin, demokratiaan ja johtamiseen, henkilöstöön ja kunta- sekä paikallistalouteen.

Tutkimusohjelman toteuttavat Kuntaliitto ja eri korkeakoulut yhteistyössä 40 kaupungin ja kunnan kanssa.

Kunnat.netistä löytyy lisätietoa ARTTU-tutkimusohjelmasta ja kuntalaistutkimuksesta .Hakusana