Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Lintujen ruokinta kiellettyä puistoissa

Lintujen ruokinta kiellettyä puistoissa

(23.11.2011 09:27 RAKKL1 / päivitetty 23.11.2011 09:27 Kuusisto Leeni)

Lintujen talviruokintakausi on alkamassa ja Porin kaupungin puistotoimesta halutaan muistuttaa, että lintujen ruokinta puistoissa ja muilla kaupungin yleisillä alueilla on kiellettyä.

kuva
Lintujen ruokinnasta saattaa aiheutua erilaisia haittoja. Lintujen syödessä maahan kaadettuja ruokia tai ruokinta-automaatista varisseita siemeniä, sekaan joutuu helposti myös ulosteita. Likaantuneen ruoan mukana erilaiset taudit leviävät lintujen keskuudessa. Maassa oleva ruoka houkuttaa myös erityisesti rottia kerääntymään paikalle, mikä taas tuo mukanaan terveysriskejä.

Ruokinta voi vaikuttaa lintujen muuttoviettiin.
Joka vuosi kaupunkiin jää sorsia talvehtimaan leipäruokien perässä. Talvella taas sorsien tarvitsemat sulat paikat ovat vähissä.

Taloyhtiöillä voi olla omat ohjeensa lintujen ruokinnasta. Omassa pihapiirissä lintuja ruokkivan kannattaa käyttää ruokinta-automaattia, jossa ruoka ei pääse likaantumaan ja noudattaa hyvää hygieniaa terveyshaittojen vähentämiseksi. Ruokinta-automaatit ja talipallot on hyvä sijoittaa lähelle tiheitä puita tai pensaita, jotta linnut saavat ruokailla rauhassa ja turvassa saalistajilta.


Hakusana