Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Lisää vuokra-asuntoja keskustaan

Lisää vuokra-asuntoja keskustaan

(07.11.2011 14:49 KANTT1 / päivitetty 07.11.2011 14:56 Tiilimäki Tarja)

Porin YH-Asunnot Oy rakentaa seuraavaksi vuokra-asuntoja keskusta-alueelle.

- Yhä useampi haluaa asua keskustassa, joten on luonnollista lisätä vuokra-asuntorakentamista sinne, missä on kysyntää, toteaa Porin YH-Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Träskelin.

Yhtiön 1970-luvulla alkanut vuokra-asuntotuotanto on keskittynyt etupäässä lähiöihin. Keskustasta kauempana olevien asuinalueiden asuntokysyntä on nyt tasapainossa.

- Tilanne elää koko ajan. Asuntoja vapautuu eri syistä. Ensisijaisesti vuokralaiset haluavat joko enemmän tai vähemmän neliöitä tai vaihtaa asuinaluetta. Kaiken kaikkiaan vuokramarkkinatilanteemme on vakaa, kertoo isännöitsijä Ari Urpulahti.

Kysytyimpiä vuokra-asuntoja ovat pienehköt asunnot.

Tällä hetkellä YH-Asuntojen uusin vuokratalo on nousemassa Annankadun ja Gallen-Kallelankatu kulmaan, yhtiön omistamalle tontille. Jatkossa vuokrataloja nousee keskustan liepeille, koska ydinkeskustassa tontit ovat kiven alla.

- Tulevaisuudessa tyhjiä tontteja on tarjolla todennäköisesti vanhan uimahallin alueella tai Karjarannan teollisuusalueella, Träskelin uumoilee.

kuva YH-Asuntojen tontilla on tällä hetkellä vain ajatus kerrostalosta, mutta siihen nousee vuoden 2012 loppuun mennessä 38 asunnon vuokratalo, johon muuttaa myös YH-Asuntojen toimisto. Kuva: Tarja Tiilimäki


Vuokrat kilpailukykyisiä

Kustannuspaineet nostavat vuokria Porissa. Myös YH-Asuntojen vuokrat nousevat ensi vuoden alusta keskimäärin 3 prosenttia. Mistä vuokrien korotus johtuu?

- Vuokran tarkistukseen vaikuttavat esimerkiksi energian- sähkön- ja vedenhinnan nousu. Lisäksi kokonaisuuteen vaikuttavat myös kohonneet kiinteistöverot ja palkkasidonnaiset kulut, listaa Träskelin.

Kolmen prosentin tarkistus jää alle koko maan keskiarvon. Tilastokeskuksen mukaan vuokrien vuosinousu 2011 kolmannella neljänneksellä oli 3,3 prosenttia. Tarkistuksen jälkeen YH-Asuntojen keskimääräinen neliövuokra on noin 9 euroa.

- YH-Asuntojen hinta-laatusuhde on hyvä, joten olemme kilpailukykyisiä vapailla markkinoilla tarjolla olevien asuntojen kanssa, arvioi Urpulahti.

Urpulahti muistuttaa, että bruttovuokratuloista palautuu 20 prosenttia suoraan kiinteistöjen kunnossapitoon.

YH-Asuntojen omistuksessa on tällä hetkellä 1987 vuokra-asuntoa, joista noin kolmannes on opiskelija-asuntoja. Yhtiön liikevaihto on 12,6 miljoonaa euroa.

Porin YH-Asunnot Oy


Hakusana