Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Lyhytaikaishoitoon pääseminen helpottuu

Lyhytaikaishoitoon pääseminen helpottuu

(01.11.2011 08:09 KANTT1 / päivitetty 01.11.2011 08:35 Tiilimäki Tarja)

Porin kaupungin vanhustenhuolto lisää intervallipaikkojen määrää.

Tavoitteena on tukea vanhusten asumista kotona mahdollisimman pitkään.

- Intervalli- eli lyhytaikaispaikkoja lisäämällä ja keskittämällä pyrimme vähentämään pitkäaikaishoidon eli laitoshoidon tarvetta, toteaa vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula.

Intervallipaikkojen määrä kasvaa kymmenellä. Muutosten jälkeen paikkoja on 47.

- Lisäpaikoilla toivomme helpotusta myös hoitoon pääsyyn, täsmentää Rehula.

Lyhytaikaispaikkoja tulee lisää koko perusturvan yhteistoiminta-alueelle, johon kuuluvat Pori, Luvia, Merikarvia, Pomarkku ja Ulvila. Alueen palvelut järjestää Porin perusturvakeskus. Alue on jaettu lähipalvelualueisiin.

Länsi-Porin ja Luvian lähipalvelualueen intervallitoiminta keskitetään Liinaharjan vanhainkotiin, jossa on tarjolla 12 intervallipaikkaa. Himmelin vanhainkodin intervallipaikkojen määrä kasvaa viidellä. Näin ollen Itä-Porin ja Ulvilan lähipalvelualueella on 20 paikkaa.
Luoteisen lähipalvelualueen intervallipaikat keskitetään Kiilarinteen (Merikarvia) ja Mäntylinnan (Noormarkku) vanhainkoteihin, joissa on yhteensä 12 paikkaa. Jokihelmen (Pori) tehostetun palveluasumisen dementiaosastolle jää kolme intervallipaikkaa.
Muutosten myötä vanhuspalvelut ei enää osta intervallipaikkoja Ruskatalojen palveluyhdistykseltä.

Lyhytaikaishoitoon on mahdollisuus päästä esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi.

- Intervallijakson aikana järjestetään erilaista viriketoimintaa ja myös kuntoutusta. Tavoitteena on ottaa hoidettavan yksilölliset tarpeet entistä paremmin huomioon, Rehula kertoo.

Rehulan mukaan keskittämällä intervallihoito tiettyihin yksiköihin, voidaan hyödyntää myös henkilökunnan ammattitaitoa paremmin.Hakusana