Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Millaisen kirjaston tahdot?

Millaisen kirjaston tahdot?

(17.11.2011 12:21 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 17.11.2011 12:48 Hurri Suvi)

Kirjastossa on nettikysely 16-19-vuotiaille porilaisille. Vastaajien kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortteja.

Kysely liittyy kahden ammattikorkeakouluopiskelijan opinnäytetyöhön, joka tutkii nuorten aikuisten kirjaston käyttöä ja käsityksiä kirjastosta.

– Nuoret aikuiset ovat kirjaston aktiivinen käyttäjäryhmä. Ikäluokasta selvästi suurempi osa on kirjaston käyttäjiä kuin kirjastoa käyttämättömiä, kirjastonjohtaja Asko Hursti luonnehtii.

Monelle aikuisuutta lähestyvälle nuorelle kirjasto on tila, jossa tehdään opiskeluun liittyviä töitä. Se on myös sosiaalinen paikka, jossa tavataan kavereita.

Nuoret aikuiset ovat kaikkea muuta kuin yhtenäinen ryhmä. Heidän keskuudessaan kukkivat erilaiset kiinnostuksen kohteet ja alakulttuurit.

– Yksi alakulttuurin muoto ovat cossaus-tapahtumat, joita on järjestetty tähän mennessä neljä-viisi. Kyseessä on japanilaisiin manga-sarjakuviin perustuva tapahtuma, jossa pukeudutaan japanilaisiksi sarjakuvahamoiksi ja järjestetään sarjakuviin liittyvää tomintaa.

Cossaus-tapahtumat ovat olleet suosittuja ja keränneet joka kerran kirjaston täyteen nuoria. Tapahtumat on järjestetty yhteistyössä Porin Anime- ja mangakubin sekä lastenkulttuurikeskuksen kanssa.

Nuorten kirjastokysely on auki 20. marraskuuta asti. Sen jälkeen alkaa kirjaston omin voimin toteuttama kysely, joka on tarkoitettu kaikille ikään katsomatta.

Kirjaston nuorten kyselyn löydät Webropolin sivuilta .


Hakusana