Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Näe musiikkia, kuule kuvia

Näe musiikkia, kuule kuvia

(30.11.2011 08:52 kansj2 / päivitetty 30.11.2011 08:52 Stenberg Johanna)

Porin taidemuseo kutsuu kaikki juhlimaan myös porilaisten rikastuttaman Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden päättymistä.

Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2011 Turussa lähenee loppuaan. Porin taidemuseossa järjestetään vuoden kunniaksi Näe musiikkia! –tapahtuma, johon on koottu porilaiset kulttuuripääkaupunkivuoden tekijät.
Porin taidemuseoon on tapahtuman aikana 2. joulukuuta vapaa pääsy klo 17 alkaen. Ohjelma alkaa klo 18.

Vastaava tuottaja Tuuli Penttinen-Lampisuo Poikkitaiteellinen yhdistys Poike ry:stä kuvailee iltaa tapahtumaksi, jossa voi nähdä musiikkia ja kuulla kuvia.

- Tapahtumassa on esillä neljä porilaista hanketta jotka läpäisivät kulttuuripääkaupunkivuoden tiheän seulan, sekä kulttuurin viestinviejänä vuoteen osallistunut Porin Sinfonietta.

kuva IRKI: Still Life with Mary.
Yksi Penttinen-Lampisuon kuvaamista hankkeista on Poike ry:n Musicam video –hanke. Kolmen teoksen kokonaisuus on nimeltään IRKI – kolme ääninäkyä. Teosten takana on uuden musiikin säveltäjiä, muusikoita ja videotaiteilijoita.

- Teoksista voi nauttia hyvin erilaisista lähtökohdista. Ne puhuvat musiikin ja kuvan kielellä suoraviivaisesti ja tunteellisesti, Penttilä-Lampisuo kuvailee.

Syksyn aikana taidemuseossa on esitelty uutta kotimaista animaatiotaidetta. Animoi-hankkeen kolmas ja viimeinen näyttelykokonaisuus on italialaisen Anna Danerin kuratoima Animoituja maailmoja, joka koostuu yhdeksän eurooppalaisen taiteilijan teoksista. Teokset esittelevät eurooppalaisia näkökulmia hankaliinkin aiheisiin, kuten päihteisiin, asunnottomuuteen ja siirtolaisuuteen.

Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto osallistui Turku 2011 –ohjelmaan Sytyke-hankkeessa Puppet Kit –työpajojen teoksilla. Teemana toimivat lasten oikeudet, ja työpajoissa nuoret tutkivat omaa identiteettiään metamorfoosien kautta. Työpajoissa yhdistettiin valokuvausta ja performanssitaidetta. Syntyneitä paperinukketeoksia on mahdollista nähdä ja liikutella Näe musiikkia –tapahtumassa.

kuva Puppet Kit. Kuva: Anne Salmela

Pori Jazz 66 ry toteutti kevään ja kesän aikana Loisto-konserttisarjan yhdeksän muun musiikkifestivaalin yhteistyönä. Tavoitteena oli viedä musiikkia erilaisiin kohteisiin. Konserttisarjan aikana toteutettiin 16 konserttia ja kävijöitä kertyi 4000. Tapahtumassa voi nauttia konserttisarjan annista kuvien ja tunnelmien kautta.

Tapahtuman päättää Porin Sinfoniettan The Million Dollars Trio, jossa esiintyvät viulistit Ion Buinovschi ja Stefan Kavén sekä kontrabasisti Eila Saikkonen.

Porin taidemuseon näyttelyamanuenssi Pia Hovi-Assad haluaa korostaa, että nyt nekin joilla ei ollut mahdollisuutta osallistua kulttuuripääkaupunkivuoden rientoihin Turussa, pääsevät kokemaan, kuulemaan ja näkemään vuoden antia.

Tapahtuma toteutetaan Turku 2011 –säätiön, Porin kaupungin kulttuurilautakunnan ja Satakunnan taidetoimikunnan tuella.


Hakusana