Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Postikonttorin lakkauttaminen vastatuulessa

Postikonttorin lakkauttaminen vastatuulessa

(22.11.2011 11:08 KANTT1 / päivitetty 22.11.2011 14:06 Tiilimäki Tarja)

Itellan aikomus lakkauttaa Herralahden postikonttorinsa herätti vastustusta Porin keskusta-alueen asioita käsitelleessä yleisötilaisuudessa.

Lakkauttamisen jälkeen Porissa olisi vain yksi postikonttori eli kaupungin keskustassa sijaitseva pääposti. Itellan aluepäällikkö Heikki Torkko perusteli lopettamisaikeita muun muassa asiakaskäyttäytymisen muutoksilla.

- Asiakkaat haluavat yhä useammin pakettinsa kotiin kuljetettuna ja sähköisten palveluiden käyttö on lisääntynyt.

Torkko lupaili korvaavia postipalveluita Itä-Porin alueelle, kuten pakettiautomaatteja, paketin jättö- ja noutopisteitä. Tarkkaa aikataulua tai suunnitelmia korvaavista palveluista Torkolla ei ollut esittää.

Epämääräiset lupaukset eivät vakuuttaneet paikalla olleita lähes 150 kuulijaa. Puheenvuoroissa todettiin, että Koivulan ja Herralahden alueella asuu runsaasti vanhusväestöä, joka tarvitsee henkilökohtaista postipalvelua.

- Postilaissa on selkeät ohjeet asioimisalueista ja toimipistejaoista. Myös Postin on noudatettava lakia, niin kauan kuin laki tässä maassa on kaikille sama, ärähti kokouksen puhetta johtanut asunto- ja viestintäministeri ja Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru.

Terveyspalvelut Asko-kylään

Itä-Porin terveyspalvelut tullaan keskittämään Asko-kylään ensi vuoden syksyyn mennessä. Yleisötilaisuudessa suunnitelmia esitellyt terveyspalveluiden johtaja Esko Karra kertoi, että Kruunukalusteen entisiin tiloihin on tarkoitus siirtää myös Väinölän ja Koivulan neuvoloiden toiminnot.

- Tarkoitus on, että Asko-kylässä saman katon alla on tarjolla sekä terveys- että sosiaalipuolen palveluita, kuten lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanotot, hammashuolto, kotipalvelu ja perhetyö, kertoi alueylilääkäri Marketta Matikainen.

Matikaisen mukaan tavoitteena on saada samalle alueelle myös sivuapteekki.

- Alueen volyymi lisääntyy, joten posti saisi lisää asiakkaita, Matikainen muistutti.

Yleisötilaisuudessa puhutti myös muun muassa 5. kaupunginosan talviauraukset ja pyöräteiden huono kunto sekä Tampereentiellä jalankulkijoita uhkaavat turvallisuusriskit.
Liikenneinsinööri Markku Setälän mukaan yksi keino hillitä autoilijoiden menohaluja olisi sulkea toinen ajokaista kummastakin suunnasta suojatielle asti.

- Turvallisinta olisi tietysti rakentaa alikulku, mutta se ei ainakaan tällä hetkellä ole realistinen vaihtoehto. totesi Setälä.

Tilaisuudessa sekä virkamiehistö että virkavallan edustaja toivoivat asukkailta suoraa palautetta ja pulmakohtien yksilöimistä, jotta ongelmiin voidaan tarttua.Hakusana