Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Pue joulu kestävästi

Pue joulu kestävästi

(17.11.2011 16:30 Merika Lanne / päivitetty 21.11.2011 10:19 Lanne Merika)

Ympäristöviraston väki juhlistaa Euroopan jätteiden vähentämisen viikkoa pukemalla aulansa kestävästi jouluun. Aulassa riittää katseltavaa ja kosketettavaa, ja kirjoitamme yhteisen toivelistan Korvatunturin ahertajille.

kuva
Aulan jouluilme syntyy aidoista asioista. Sähköiset kuusenvalot ja kyntteliköt on jätetty laatikkoon ja korvattu kynttiläasetelmilla. Metsästä kannetun joulukuusen alle kootaan lahjapaketteja, joiden kääreitä ei löydä joululahjapaperirullasta. Paketti kaunistuu sanomalehtipaperilla, kestävästä tapetista taitellulla kassilla tai ikuisesti kiertävällä kangaspussilla. Pöytä katetaan valmiiksi joulun ateriaa varten, aidoilla astioilla vaikkei yhtenäisellä astiastolla.

Seinälle pystytetään joululahjojen toivelista, jota kaikki kävijät täydentävät. Mitä aineetonta, kestävää, eettistä, tarpeellista ja odotettua jouluna kaivataan? Hae ja jaa parhaat ideat kävijöiden kesken.

Maanantaista keskiviikkoon kävijöille tarjotaan askartelutarpeet. Taitellaan kirjekuoria aineettomille lahjalupauksille, aloitellaan joulukalenterin tekeminen tai kootaan omin käsin nappikaulakoru lahjaksi läheiselle. Ideoita on helppo työstää eteenpäin kotona, tutuista materiaaleista. Keskiviikkona ympäristöviraston väki kuumentaa glögiä kävijöiden lämmikkeeksi.

Tervetuloa tutustumaan jouluiseen aulaan viraston aukioloaikoina!

tapahtuma-aika 21.-25.11.2011 klo 8-16:15
paikka Ympäristöviraston aula, Valtakatu 11 Pori


Hakusana