Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Rakastajat-teatteri kasvaa vauhdilla

Rakastajat-teatteri kasvaa vauhdilla

(01.11.2011 11:22 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 01.11.2011 11:24 Hurri Suvi)

Teatteri saa 51 450 euroa EU-tukea, joilla on tarkoitus hankkia muun muassa sähköinen lipunmyyntijärjestelmä.

Rakastajat uusii myös nettisivunsa ja kehittää markkinointia sekä palvelutuotantoaan.

– Kun saimme entisten tilojen lisäksi 250-paikkaisen Kulttuuritehdas Kehräämön esityspaikaksi, esitysvolyymi kasvoi niin paljon, että meidän on ollut pakko keskittyä koko paletin suunnitteluun. Kehräämön pyörittäminen vaatii enemmän työtä kuin koskaan osattiin aavistaa, teatterinjohtaja ja näyttelijä Angelika Meusel sanoo.

kuva Esimerkiksi Seela Sella on nähty tämän syksyn aikana Kulttuuritehdas Kehräämössä. Kuva: Johnny Korkman
Kehräämöstä on muodostunut tämän syksyn aikana vierailuteatteri, jossa voi olla viikonlopun aikana kolmekin vierailunäytöstä. Lisäksi Rakastajilla pyörivät omat näytännöt. Omia ensi-iltoja on ollut tänä syksynä yksi, ja kaksi on vielä tulossa.

Elokuussa teatteri avasi Lippulinjan torin laidalle Gallen-Kallelankadulle. Asiakkaat ovat ottaneen Lippulinjan vastaan tyytyväisenä. Teatteri on kaavaillut, että se voisi ottaa myyntiin myös muiden tapahtumien lippuja.

Sähköinen lipunmyynti on kuitenkin välttämätön uudistus.

– Liput kirjoitetaan nyt käsin. Jos meillä myydään viikossa tuhat lippua, niin johan siinä menee yhden ihmisen työaika niiden kirjoittamiseen.

EU-rahoitus on enemmän kuin tervetullut, sillä teatteri joutui ottamaan lainaa korjatakseen Kehräämön käyttökuntoon. Nyt siellä on esimerkiksi uudet vessat, lattiat ja ilmastointi.

Rakastajat on kasvanut joka suhteessa. Reilu vuosi sitten palkkalistoilla oli seitsemän ihmistä, mutta tänään teatteri työllistää jo kaksitoista henkeä.

– Meille tulee rahallisesti tiukkaa ainakin vuosi-kaksi, koska ollaan kasvettu niin nopeasti. Kaikki näyttää kuitenkin hyvältä, nyt vain täytyy saada esitykset täyteen, Meusel pohtii.


Hakusana