Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Selvästi hyvä viikonloppu

Selvästi hyvä viikonloppu

(04.11.2011 10:01 kansj2 / päivitetty 04.11.2011 10:01 Stenberg Johanna)

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään Porin kouluissa, vähittäiskaupoissa, kauppakeskuksissa ja ravintoloissa.

Porissa paikallinen alkoholipolitiikka- eli PAKKA-hanke on ottanut varaslähdön teemaviikkoon. Hankkeen projektityöntekijä Sari Ilvonen aikoo kiertää kaikki Porin seudun yläkoulut kahden viikon sisällä. Koulukiertueen lisäksi PAKKA-hanke kampanjoi kauppakeskuksissa, vähittäiskaupoissa ja keskustan ravintoloissa 5.-13. marraskuuta. Ilvonen kertoo, että pääsääntöisesti kaupat ja ravintolat ovat lähteneet hyvin mukaan hankkeeseen, mutta kieltäytymisiäkin on tullut.

- On haasteellista saada uusi ravintola mukaan kampanjaan. Aina ensin epäillään.

Tarkoituksena ei ole lopettaa alkoholin käyttöä ja myymistä, vaan vähentää alkoholin aiheuttamia haittoja. Ilvonen nostaa yhdeksi tavoitteeksi sen, että ihmiset vähentäisivät ”pohjien” juomista kotona ja saapuisivat ajoissa ravintolaan, vastuullisen anniskelun piiriin. Ravintoloitsijoiden voisi kuvitella olevan samoilla linjoilla.

Asiakkaiden palaute kampanjassa mukana oleville ravintoloille on ollut pelkästään positiivista. Ravintoloiden tekemä ehkäisevä päihdetyö on saattanut aiheuttaa ensin ihmetystä, mutta pian syyt ovat selvinneet.

- Haitat ovat kaikille yhteisiä. Ei ravintoloitsijakaan halua, että asiakas alkaa tapella tai sammuu lattialle.

PAKKA-hanke on tehnyt ehkäisevää päihdetyötä Porissa ja Perusturvan yhteistoiminta-alueella vuoden 2010 alusta lähtien. Hankkeen tavoitteena on vähentää alkoholin aiheuttamia haittoja paikallisesti.

kuva
- Kun paikalliset toimijat lyövät hanskat yhteen, pystytään myös vaikuttamaan paikallisiin ongelmiin. Paljon on saatu aikaiseksi ja hyvään suuntaan ollaan menossa.

Porin PAKKA-hankkeen nettisivuilta pääset vastaamaan Selvästi hyvä ilta -kyselyyn, jossa selvitetään ihmisten alkoholi- ja ravintolakäyttäytymistä, sekä ravintoloiden toimintatapoja. Kyselyn vastauksista on hyötyä sekä ravintoloille, että hankkeen kehittämiselle. Vastanneiden kesken arvotaan lahjakortti.


Hakusana