Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Seudullinen toimivaltainen joukkoliikenneviranomainen perustetaan

Seudullinen toimivaltainen joukkoliikenneviranomainen perustetaan

(29.11.2011 09:50 RAKKL1 / päivitetty 30.11.2011 10:43 Kuusisto Leeni)

Pori, Ulvila, Nakkila, Harjavalta ja Kokemäki ovat kuluneen syksyn aikana päättäneet perustaa yhteisen toimivaltaisen joukkoliikenneviranomaisen.

Viranomaistoiminnan käynnistämiseksi tehtiin selvitystyö, jossa määriteltiin mm.viranomaisen tehtävät, arvioitiin sen taloudellisia ja toiminnallisia vaikutuksia sekä valmisteltiin tarvittavat sopimukset ja päätökset.
Selvitystyön ohjausryhmään kuuluivat edustajat kuntien luottamus- ja virkamiehistä, Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta sekä Satakuntaliitosta. Porin seudun toimivaltainen joukkoliikenneviranomainen kirjataan joukkoliikennelakiin ja se aloittaa toimintansa 1.7.2012.

Seudullisen joukkoliikenneviranomaisen tehtäviin kuuluvat mm. liikennöintisopimusten tekeminen liikennöitsijöiden kanssa sekä joukkoliikennepalvelujen suunnittelu ja järjestäminen. Muutostarpeisiin pystytään reagoimaan nykyistä joustavammin.

Uusi organisaatio selkeyttää ja tiivistää mukana olevien kuntien yhteistyötä ja antaa paremmat mahdollisuudet vaikuttaa seudun joukkoliikenneasioihin toimivalta-alueellaan.Hakusana