Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Tabu näyttämölle Porissa

Tabu näyttämölle Porissa

(10.11.2011 12:41 KANTT1 / päivitetty 10.11.2011 12:57 Tiilimäki Tarja)

Porin Ylioppilasteatterin Tabu pohtii halua ja moraalia.

Näytelmä perustuu Timo K. Mukan samannimiseen pienoisromaaniin. Näytelmän on dramatisoinut Tapio Kankaanpää, joka myös ohjaa esityksen.

- Tabu on näytelmä halun ja moraalin vastakkainasettelusta. Mukan teksti on armoton, koskettava ja metaforinen, ja kuvaa nerokkaasti inhimillistä heikkoutta myös tässä ajassa, toteaa Kankaanpää.

Näytelmä esityspaikkana on Linnainmaan kulma eli entinen liiketila.

- Avara tila toimii loistavasti yhdistettynä niukkaan lavastukseen, jossa on käytetty pelkistettyjä elementtejä.

Esityksen aikana näyttelijät ovat koko ajan näyttämöllä. Asetelma vaatii heiltä herpaantumatonta läsnäoloa.

- Ilman työryhmän hyvää kemiaa tällaista olisi ollut mahdoton toteuttaa, mutta tässä tapauksessa ryhmän sisäinen rytmiikka on löytynyt yllättäen nopeasti. Pystymme reagoimaan toisiin jo jopa ilman näköyhteyttä, hehkuttaa Antti-Jussi Marjamäki. Hän itse tekee Ojasen eli Kristusperkeleen roolin.

kuva Tabun pelkistetty näyttämö on rakennettu entiseen liikehuoneistoon. Kuva: Tarja Tiilimäki.

Retkiä nuoruuteen

Näytelmän nuoren tytön Milkan rooli on rakennettu kolmelle näyttelijälle. Yksi on toimiva Milka ja kaksi muuta kertovat ja kommentoivat tilanteita. Rooleissa ovat Aino Rosenholm, Reetta Turtiainen ja Julia Hannula.

- Roolia työstäessä olen saanut tehdä retkiä omaan nuoruuteeni. Tunnetasolla tässä roolissa on paljon samaistumispintaa, pohtii toimivaa Milkaa näyttelevä Aino Rosenholm.

- Vakavista ja isoista asioista tässä näytelmässä on kysymys, mutta pysähdyttävästä draamasta löytyy myös iloa ja naurua. Haluamme ravistella ja puhutella katsojaa, itseämme säästämättä, tiivistää Kankaanpää.

Rooleissa nähdään myös Liisa Remes, Harri Joensuu ja Jan-Henrik Holmlund. Näytelmän on lavastanut Inkeri Haapasalo ja Tapio Kankaanpää. Puvustuksesta vastaavat Aino Rosenholm ja Ilona Hiltunen. Musiikin on sovittanut Antti-Jussi Marjamäki.

Tabun ensi-ilta on torstaina 17. marraskuuta klo 19.

Porin Ylioppilasteatteri


Hakusana