Etusivu > Uutiset > 2011 > 11 > Väitös sosiaalityöntekijöiden työrooleista

Väitös sosiaalityöntekijöiden työrooleista

(03.11.2011 13:02 KANTT1 / päivitetty 03.11.2011 13:53 Tiilimäki Tarja)

Yhteiskuntatieteiden maisteri Satu Vainisen väitöskirjan mukaan sosiaalitoimiston sosiaalityöntekijän toimintaroolit ovat monipuolistuneet 2000 -luvun alkuvuosina.

Monipuolistumiseen ovat vaikuttaneet muun muassa yhteiskunnalliset uudistukset ja kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden organisaatiomuutokset.

- Tutkimus osoittaa, että moninaistuva työ tuottaa yhä moniulotteisempia ammatti-identiteettejä ja kasvattaa sosiaalityöntekijöiden mahdollisuuksia toimia aikaisempaa vahvemmin sosiaalisen ammattilaisina ja asiantuntijoina, toteaa Vaininen.

Tutkimusta varten haastateltiin 72 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista, sosiaalityöntekijöitä, terveydenhoitajia, lääkäreitä, psykologeja ja työvoimaohjaajia.

Vaininen on toiminut Satakunnan ammattikorkeakoulun lehtorina vuodesta 1996.

Vainisen väitöskirja, Sosiaalityöntekijät sosiaalisen ammattilaisina. Sosiaalityöntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden käsitykset sosiaalitoimiston sosiaalityöntekijöiden ammatillisesta toiminnasta 2000 -luvun alussa. tarkastetaan 4. marraskuuta klo 12, Porin yliopistokeskuksessa.

Vastaväittäjänä on professori Anneli Pohjola, Lapin yliopistosta ja kustoksena toimii professori Ilmari Rostila Tampereen yliopiston Porin yksiköstä. Väitös on Porin yksikön ensimmäinen.Hakusana