Etusivu > Uutiset > 2011 > 12 > Joulukalenteri ihan pihalla

Joulukalenteri ihan pihalla

(05.12.2011 08:13 kansj2 / päivitetty 05.12.2011 08:13 Stenberg Johanna)

Satakunnan Vihertietokeskuksen pihapiiriin rakentuu kaikille avoin joulukalenteri.

Joulun alla Vihertietokeskuksen pihaa koristavat pajueläimet, havupallot ja jouluvalot. Uutena teemana tänä vuonna pihaan rakentuu joulukalenteri.

- Joka päivä jouluaattoon saakka pihapiiriin ilmestyy jotain uutta, esimerkiksi kransseja, eläinhahmoja ja koristelua, ympäristörakentaja Mervi Torniainen Satakunnan Vihertietokeskuksesta kertoo.

Kalenterin ”luukut” on numeroitu ja merkitty pihalla olevaan karttaan, jonka avulla päivän luukku löytyy.

Joulun aikaan Vihertietokeskus koristautuu niin sisältä kuin ulkoa. Joulukoristeet tehdään joka vuosi itse.

- Töissä tulee harrastettua käsitöitä, Torniainen kertoo kranssia rakentaen. Kun tehdään itse, osataan sitten neuvoa muitakin.

Apua joulukoristeiden tekemisessä Torniainen saa muilta Vihertietokeskuksen ihmisiltä.

Sisätiloista löytyy porilaisten nukkekotiharrastajien Jouluista elämää pienoiskoossa –näyttely, sekä runsaasti joulutunnelmaa ja koristeluvinkkejä. Pihalla voi joulukalenterin luukkujen lomassa tutustua vaikkapa Eläinten Keskitalven Juhlaan. Joulunäyttelyiden avajaisia vietetään torstaina 8.12. klo 10-16. Avajaisissa on tarjolla glögiä ja pipareita.

Vihertietokeskuksen sisätilat ovat avoinna 22. jouluuta saakka. Jouluiseen pihaan ja joulukalenteriin voi tutustua aamusta iltaan, 13.1.2012 asti.

Satakunnan Vihertietokeskus neuvoo ja opastaa puutarha-alan harrastajia puutarhanhoidossa. Vihertietokeskuksen löytää osoitteesta Kirjurinluodontie 6.


Hakusana