Etusivu > Uutiset > 2011 > 12 > Juha Leinoselle ja Mika Rätölle kokovuotinen työskentelyapuraha

Juha Leinoselle ja Mika Rätölle kokovuotinen työskentelyapuraha

(12.12.2011 16:06 kansj2 / päivitetty 12.12.2011 16:06 Stenberg Johanna)

Satakunnan taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2012 apurahat taiteilijoille ja valtionavustukset yhteisöille.

Taiteilijoista säveltäjä Juha Leinonen ja kuvataiteilija-muusikko Mika Rättö Porista saivat kokovuotisen työskentelyapurahan 19049,88 euroa.

Satakunnan taidetoimikunnan pääsihteeri Risto Ojanen kertoo, että taidetoimikunta ei ole aiemmin myöntänyt samalle vuodelle kahta kokovuotista työskentelyapurahaa.

- Sekä Rättö että Leinonen ovat erittäin ansioituneita taiteilijoita, joista molemmat ovat saaneet myös valtakunnallista tunnustusta. Apurahalla kumpikin voi nyt alueellisen toimikunnan tuella tehdä pitkäjänteisesti taiteellista työtä.

Puolivuotisen työskentelyapurahan sai porilainen kuvataiteilija Pasi Vainionpää. Kaikkiaan apurahoja ja valtionavustuksia jaettiin 204 843,25 euroa.

Taidealoittain kuvataide sai myönnöistä suurimman osuuden, noin 22 prosenttia. Taidealojen väliset erot ovat aiemmasta hiukan kaventuneet, sillä ajan ilmiönä monitaiteelliset hankkeet ovat kasvattaneet osuuttaan. Lastenkulttuurin tukea vahvistettiin edellisvuosista myöntämällä lastenkulttuuriin 15000 euron ylimääräisen potin, jonka aiemmin on jakanut Taiteen keskustoimikunta.


Hakusana