Etusivu > Uutiset > 2011 > 12 > Kokemäenjokilaakso tutuksi

Kokemäenjokilaakso tutuksi

(08.12.2011 09:35 KANTT1 / päivitetty 08.12.2011 12:14 Tiilimäki Tarja)

Satakuntaliiton julkaisema Kokemäenjoen aalloilla ja rannoilla -kirja antaa monipuolisen kuvan Kokemäenjokilaakson historiasta ja nykypäivästä.

kuva Kuva: Marko Mikkola

Kirjassa esitellään laajasti Kokemäenjoen käyttöä, maisemia, kulttuuriympäristöjä, ekologisuutta, kalastusta, Kokemäenjoenlaakson aluesuunnitelmaan ja luonnonsuojelua.

- Kirja peilaa Kokemäenjokilaakson historiaa ja nykypäivää eri näkökulmista ja täydentää sitä kokonaiskuvaa, joka vahvistaa alueen merkityksellisyyttä myös valtakunnallisesti, toteaa Satakuntaliiton ympäristöasiantuntija Anne Savola.

Eri asiantuntijoiden laatimat artikkelit auttavat myös ymmärtämään luonnonsuhteiden merkitystä paikallisen kulttuurin ja identiteetin kehityksessä.

Kirjan ovat kirjoittaneet Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkija ja Itä-Suomen yliopiston luonnonvarapolitiikan dosentti Juha Hiedanpää, tutkija Ilkka Jussila, maankäytön suunnitteluun erikoistunut arkkitehti Sirkka Lehto, FL, maiseman ja historian tutkija Sami Louekari, Satakunnan Museon johtaja Juhani Ruohonen, FM Juha Salmi, DI Teemu Salonen, FM, Satakuntaliiton ympäristöasiantuntija Anne Savola ja DI, Nakkilan kunnan ympäristösihteeri Kari Ylikoski.

Vastikään julkaistu 230-sivuinen teos on osa Satakuntaliiton 70-vuotisjuhlavuotta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi myös 70 vuotta Satakunnan aluesuunnittelun käynnistämisestä arkkitehti Alvar Aallon johdolla. Tällä luotiin pohja nykyiselle valtakunnalliselle alueidenkäytön suunnittelujärjestelmälle sekä seudulliselle että maakunnalliselle yhteistyölle Suomessa.

Kirjan odotetaan lisäävän myös kansalaisten kiinnostusta omaan ympäristöönsä sekä halua vaikuttaa sen suunnitteluun ja kehitykseen.

Teokseen voi tutustua osoitteessa: http://issuu.com/satakuntaliitto/docs/kokemaenjokikirjaHakusana