Etusivu > Uutiset > 2011 > 12 > Luomuna ja Luomunan kuoret

Luomuna ja Luomunan kuoret

(16.12.2011 14:11 kansj2 / päivitetty 16.12.2011 14:31 Stenberg Johanna)

Satakunnan taidetoimikunta myönsi jo 14. kerran Luomuna- ja Luomunan kuoret -palkinnon.

Luomuna-palkinto jaetaan pitkäaikaisesta, korkeatasoisesta työstä taiteen parissa, Luomunan kuoret rohkeista irtiotoista ja taiteen uusista suunnista.

Tämän vuoden Luomuna-palkinto myönnettiin tuottaja Heli Latvalalle. Palkinto on 6000 euroa, ja se myönnettiin tunnustuksena intohimoisesta ja tuloksellisesta työstä Porin Ooppera ry:ssä. Latvala kertoo kerrankin menneen ihan sanattomaksi, kun taidetoimikunnan pääsihteeri Risto Ojanen soitti ja kertoi palkinnosta.

- Kyllä se tuntui upealta. Palkinto on hieno, absurdi ja käsittämätön asia, tunnustus kaikelle satakuntalaiselle hulluudelle.

Luomunan kuoret –palkinto, eli 3000 euroa, myönnettiin performanssitaiteilija Aapo Korkeaojalle, hänen raikkaan omaperäisestä ja uhmakkaasta taiteilijuudesta. Hän on myös toiminut taidealansa hyväksi luomalla performanssiväelle työtilaisuuksia, näkyvyyttä ja toimintaedellytyksiä usean organisaation perustajana.

- Onhan tämä ihan hullua. Palkinnot ovat kummallisia, koska niillä ei kuitenkaan ole tekemistä sen motivaation kanssa miksi tätä työtä tekee.

kuva Heli Latvala ja Aapo Korkeaoja taidepalkintojen julkistamistilaisuudessa. Kuvanveistäjä Laura Lehenkarin suunnittelema pronssinvärinen Luomuna-palkinto on oikeasti betonia. Kuva: Niko JuholaHakusana