Etusivu > Uutiset > 2011 > 12 > Näyttötutkinto-koulutus sujuu Satakunnassa

Näyttötutkinto-koulutus sujuu Satakunnassa

(13.12.2011 08:57 kanjn1 / päivitetty 13.12.2011 08:57 Juhola Niko)

Satakunnassa on vuoden aikana koulutettu lähes 80 uutta näyttötutkintomestaria.

Parhaillaan käynnissä oleva koulutus alkoi 8.12.2011. Koulutukseen osallistuu 27 työ- ja yrityselämän edustajaa. Osallistujat tulevat eri aloilta, kuten sosiaali- ja terveys-, puhtaanapidon, nuohous- ja turvallisuusalalta. Koulutuksessa on huomioitavaa työelämän ja opettajien yhteistyö, mentorointi.

Näyttötutkintomestareita on koulutettu 1990-luvun puolivälistä lähtien. Koulutusta on järjestetty ensisijaisesti ammatillisen koulutuksen opettajille, mutta myös enenevässä määrin arviointityössä toimiville työelämän edustajille ja tutkintotoimikuntien jäsenille.

Näyttötutkintomestari on näyttötutkintojärjestelmän asiantuntija ja kehittäjä. Näyttötutkintomestarin tehtävänä on arvioida ammattiosaamista.

Koulutuksen järjestää Hämeen ammattikorkeakoulu Ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Suomessa suoritetaan vuosittain noin 20 000 näyttötutkintoa. Näyttötutkintoihin valmentavaan koulutukseen osallistuu vuosittain yli 80 000 henkilöä. Näyttötutkinnoissa pitkään työelämässä olleilla henkilöillä, joilla ei ole tutkintoa suoritettuna, on mahdollisuus osoittaa oma osaamisensa, omissa tutuissa työtehtävissä, ja saada siitä tutkintotodistus.

Satakunnan oppisopimuskeskuksen hallinnoima, Yhteistyötä koulutukseen! -projekti, on lisännyt vahvasti näyttötutkintojärjestelmän tunnettavuutta. Projekti on lähentänyt ammatillista koulutusta ja työelämää Satakunnassa. Osoituksena tästä on Satakunnan oppisopimuskeskukselle myönnetty kunniakirja vuoden 2011 aluevaikuttajana.

Teksti: Ulla-Maija HeinoHakusana