Etusivu > Uutiset > 2011 > 12 > Pori Energian runkoverkko toimintakunnossa

Pori Energian runkoverkko toimintakunnossa

(30.12.2011 15:09 Marianne Keskimäki / päivitetty 30.12.2011 15:09 Kotiranta Marianne)

Pori Energian runkoverkko on toimintakunnossa, yksittäisiä vikailmoituksia tulee edelleen. Kaikilla muuntamoilla on nyt sähkö.

Tapani- ja Hannu-myrskyjen aiheuttamien sähköverkoston vikojen korjaus on edennyt pitkälle Pori Energia Sähköverkot Oy:n verkostoalueella.

Sähköttömiä vakituisia asuntoja arvioidaan olevan vielä muutamia kymmeniä. Sähköjohtoja on vielä joissain paikoissa maassa tai normaalia alempana. Maassa ja alhaalla roikkuviin johtoihin tulee suhtautua erityisellä varovaisuudella, niihin ei missään tapauksessa saa koskea.

Pyydämme asiakkaita ilmoittamaan vielä johtojen päällä olevista puista ja myrskyjen aikana vahingoittuneista johdoista Pori Energian vikailmoitusnumeroon (02) 633 1161.

Pienjännitepuolen vikoja korjataan vielä yli viikonlopun täydellä vahvuudella. Vikailmoituksia yksittäisistä vioista on tullut noin 800 kpl ja viikonloppuna odotetaan tulevan lisää asiakkaiden tarkastaessa vapaa-ajan asuntojensa tilannetta. Korjattavaa verkostossa riittää vielä senkin jälkeen, kun kaikille asiakkaille on sähköt saatu palautettua.

Viimeisten vikojen korjausta saattaa jatkossa haitata tarvikkeiden saatavuus. Poikkeuksellisen suuresta menekistä johtuen erilaisista johdinjatkoista on toimitusvaikeuksia kautta Suomen. Poriin varastojen täydennystä on saatu mm. Oulun Energialta ja Vantaan Energialta.

Pori Energialle aiheutuneet vahingot mittavia

Tapaninpäivän aamuna laajimmillaan olleiden katkojen piirissä oli Pori Energian Sähköverkot Oy:n alueella noin 10 000 asiakasta.

Pori Energia Sähköverkot Oy:lle aiheutuneet vahingot ovat mittavat, suuruusluokaltaan useita satoja tuhansia euroja. Verkostolle aiheutuneet vahingot arvioidaan suuremmiksi, kuin mikään yksittäinen luonnonilmiö on viime vuosikymmeninä aiheuttanut. Vahinkojen arvioidaan olevan myös suuremmat, kuin mitä vuonna 2001 riehunut Janika-myrsky Porin sähköverkostolle aiheutti.


Hakusana