Etusivu > Uutiset > 2011 > 12 > Sisäliikunnan uudet kuviot

Sisäliikunnan uudet kuviot

(19.12.2011 08:19 KANTT1 / päivitetty 19.12.2011 08:23 Tiilimäki Tarja)

Porin Noormarkun urheilutalon pitkään odotettu remontti toteutuu ensi vuoden aikana.

Alueen asukkaiden sisäliikuntamahdollisuudet paranevat kertaheitolla, kun tilaratkaisuilla ja pintamateriaaleja uusimalla urheilutalosta tulee entistä toimivampi ja käyttäjäystävällisempi.

1980 valmistuneeseen betonirunkoiseen rakennukseen asennetaan uusi ilmanvaihtojärjestelmä ja valaistus sekä uudistetaan sähkötekniikka. Lämmön talteenottojärjestelmällä kohennetaan rakennuksen energiataloutta. Lisäämällä alkusammutusjärjestelmiä ja poistumisteitä parannetaan rakennuksen paloturvallisuutta.

kuva Noormarkun urheilutalon remontissa esimerkiksi ison salin mineraalivillainen katto saa lähteä ja tilalle asennetaan huopapintainen levy. Kuva: Janne Tulla

Uusia pintoja ja lisää vessoja

Porin teknisen lautakunnan viime viikolla hyväksymän korjaussuunnitelman mukaan urheilutalon ison salin parketti saa väistyä joustavan polyuretaanipinnoitteen tieltä. Lisäksi salin sisäkatto ja kiinteät peliurheiluvälineet ja nostoseinät uusitaan.

Ensimmäisen kerroksen voimailusaliin asennetaan raskasta voimaharjoittelua kestävä kumilaatta.Toisessa kerroksessa sijaitseva kuntosali siirretään nykyiseen, laajennettavaan painisaliin.

- Laajennuksen jälkeen 200 neliön kuntosalissa on tilaa myös permantoliikunnalle, kertoo kaupunkiarkkitehti Pentti Klemetti, Porin Teknisestä palvelukeskuksesta.

Toiseen kerrokseen rakennetaan myös lisää nuorisotiloja ja työtila nuorisotyöntekijälle. Liikuntaesteisille tehdään sopivia kulkureittejä ja WC-tiloja sekä 1. että 2. kerrokseen. Lisäksi taloon tulee hissi.

kuva Urheilutalon peltinen julkisivu korjataan ja maalataan. Kuva: Pentti Klemetti

Valmista elokuussa 2012

Tilajärjestelyissä on otettu huomioon myös peliyleisön ja kulttuuritapahtumien järjestäjien tarpeet.

- Tavoitteena on, että talo soveltuu tulevaisuudessa monipuolisesti eri liikuntajien harrastamiseen, mutta myös entistä paremmin muuhun käyttöön, kuten erilaisten yleisötapahtumien järjestämiseen, toteaa Klemetti.

Remontin valmistelut on käynnistetty lokakuussa. Tositoimiin ryhdytään heti vuoden vaihteen jälkeen purkamalla sisätiloja. Talvikauden urheilutalo on osittain käytössä. Talo on kokonaan kiinni 22.6.-12.8.2012 välisen ajan. Remontti on valmis elokuun loppuun mennessä.

Remontin kokonaiskustannukset ovat 2 miljoonaan euroa. Valtio rahoittaa hanketta 570 000 eurolla.Hakusana