Etusivu > Uutiset > 2011 > 12 > T.E.H.D.A.S. ry:lle taiteen valtionpalkinto

T.E.H.D.A.S. ry:lle taiteen valtionpalkinto

(01.12.2011 12:44 kansj2 / päivitetty 01.12.2011 13:06 Stenberg Johanna)

Taiteen valtionpalkinto myönnettiin Porissa toimivalle T.E.H.D.A.S. ry:lle.

Taiteen keskustoimikunnan myöntämät taiteen valtionpalkinnot ovat tunnustuksia kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta taiteellisesta työstä tai pitkäaikaisesta ja merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta. Taiteen valtionpalkinnot myönnettiin myös äänitaiteilija Simo Alitalolle ja taiteilija Vesa-Matti Loirille. Palkinnot jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki torstaina Helsingissä.

T.E.H.D.A.S. ry on nuorten kuvataitelijoiden vuonna 2002 Kankaanpäässä perustama yhdistys, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolisia taide-elämyksiä eri kulttuurialueiden välillä sekä tuoda taide lähelle kansaa.

Palkintoperusteluina Taiteen keskustoimikunta esitti performanssi-taiteen tuomisen rennosti osaksi jokapäiväistä elämää Porissa ja Tampereella. Yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa, festivaaleilla, ja klubeilla on vieraillut lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä performanssitaiteilijoita. Näiden tapahtumien lisäksi yhdistyksellä on julkaisu- ja keskustelufoorumitoimintaa ja se järjestää näyttelyitä, työpajoja ja pienempiä klubi-iltoja. Yhteistyötä Tehdas ry tekee mm. Porin taidemuseon, Satakunnan elävän kuvan keskuksen, Aalto yliopiston ja Ravintola Telakan kanssa.


Hakusana