Etusivu > Uutiset > 2012 > 01 > Draamaklassikko avaa Porin Teatterin kevätkauden

Draamaklassikko avaa Porin Teatterin kevätkauden

(09.01.2012 10:37 kansk1 / päivitetty 09.01.2012 10:53 Seppä Kristiina)

Pitkään toivottu suomalaisen teatterin klassikkoteos Hella Wuolijoen Niskavuoren Heta on Porin Teatterin kevään iso produktio.

kuva Näytelmä alkaa kauniilla valoteoksella. Kuva: Niko Juhola

Lavalla nähdään paljon teatterista tuttuja, mutta myös uusia kasvoja. Porin Teatterin versio rakentuu ison työryhmän ympärille ja mukana on yli toistakymmentä näyttelijää. Hetan roolia näyttelee Katariina Lohiniva. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Vesa Haltsonen, Janne Turkki, Seppo Paajanen, Mirva Tolppanen ja Mira Rastas. Musiikki on merkittävässä osassa näytelmän tunnelman luomisessa ja soittimissa ovat Roosa Halme ja Teemu Niemelä.

- Halusimme tuoda näytelmän nykyihmisen ulottuville kunnioittaen kuitenkin alkuperäistä käsikirjoitusta sanatarkasti. Mukaan on tuotu ripaus italialaisen melodramatiikan liioittelua, ilmoittaa näytelmän ohjannut Maiju Sallas.

Vaikka näytelmää on esitetty jo ensimmäisen kerran vuonna 1950 Tampereen Työväen Teatterissa, ovat sen teemat edelleen nykyaikaiset. Näytelmä kertoo pohjimmiltaan ihmisen suuresta itsekkyydestä.

Puvustuksesta vastaa Taru Liipola. Valo- ja videosuunnittelu on Raisa Kilpeläisen ja näytelmän koreografiat ovat Jens Walentinssonin käsialaa.

Niskavuoren Hetan ensi-ilta on 14. tammikuuta Porin Teatterin päänäyttämöllä.

Porin Teatterissa ennätysmäärä katsojia

Viime vuonna Porin Teatteri keräsi ennätykselliset 57 431 katsojaa.

Sekä suuri että pieni näyttämö vetivät väkeä hyvin: pienen näyttämön täyttöaste oli yli 92 % ja suuren salin yli 84 %. Muun muassa draama Kuin ensimmäistä päivää keräsi yli 14 000 kävijää ja koko perheen näytelmä Aladdin ja taikalamppu lähes 17 000 katsojaa.


Hakusana