Etusivu > Uutiset > 2012 > 01 > Kirjurinluodosta entistä hienompi kesäkeidas

Kirjurinluodosta entistä hienompi kesäkeidas

(11.01.2012 12:00 KANTT1 / päivitetty 12.01.2012 09:08 Tiilimäki Tarja)

Porin Kirjurinluotoon on suunnitteilla uusi rantatoiminta-alue ja leirintäpuisto.

Rantatoiminta-alueen keskuksena on 100 metriä pitkä hiekkaranta, joka sijaitsee Kirjurinluoto-Arenan vieressä Luotsinmäenhaaran varressa. Laguuniksi nimetty vesialue erotetaan jokiuomasta kelluvilla puomeilla.

Rantaalue toimii yleisenä uintipaikkana ja virkistysalueena, mutta sitä voidaan hyödyntää myös erilaisten tapahtumien yhteydessä. Hiekkaranta on myös luonteva paikka järjestää erilaisia perhe- ja pelitapahtumia. Suunnitelmassa on mukana myös rantasaunan, joten laguunia voivat jatkossa käyttää myös avantouimarit.

Alueelle tulee myös 25 hehtaarin leirintäpuisto, joka palvelee entistä paremmin myös asuntovaunumatkalaisia. Uudistusten myötä Arenalla on mahdollista järjestää entistä laajempia ja monipuolisempia yleisötapahtumia, joiden kävijämäärä voi olla jopa 150 000.

Hanke on tarkoitus toteuttaa vuosien 2012-2013 aikana. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 880.000 euroa. Sen toteutuksesta vastaavat Tekninen Palvelukeskus ja Puistotoimi.

Tekninen lautakunta hyväksyi suunnitelmat rantatoiminta-alueesta ja leirintäpuistosta tiistaisessa kokouksessaan. Asia menee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsiteltäksi.

kuva Kirjurinluodon rantatoiminta-alueen ja leirintäpuiston kehittämissuunnitelma. (Klikkaamalla kuva avautuu uuteen ikkunaan.)
Hakusana