Etusivu > Uutiset > 2012 > 02 > Katutaidetta ympäri kaupunkia

Katutaidetta ympäri kaupunkia

(10.02.2012 09:35 kansk1 / päivitetty 28.06.2012 09:26 Seppä Kristiina)

Porin taidemuseon Street Art - The New Generation -näyttely tuo kaupunkiin katutaiteen kärkinimiä.

kuva Myös Pori on päässyt museon tiloihin L.A. Tinon ja P.A. Ronin yhteisteoksessa.

Kaupungilla liikkuessaan ei kannata ihmettyä, jos näkee tapetoituja roskalaatikoita tai suuria graffitteja muunkin kuin Kulttuuritalo Annankatu 6:n seinillä. Taidemuseon uusin näyttely esittelee kansainvälisesti tunnettuja katutaiteilijoita, joiden töitä on eri puolilla maailmaa.

Mukana ovat italialainen Blu, norjalainen Dolk, englantilaiset Eyesaw, Toasters-ryhmä ja Slinkachu, ranskalainen Invader, amerikkalaiset Madga Sayeg – Knitta, Please ja C. Finley, puolalainen M-city, saksalainen Mentalglassi-ryhmä ja iranilaiset veljekset Icy & Sot. Kotimaista kaartia edustavat Bujahuli, Egs, Frank, Jussi TwoSeven, L.A. Tino, P.A. Roni, Otto Maja, ruotsinsuomalainen Anton Wiraeus sekä Multicoloured Dreams -ryhmän Lapro ja Xeugux.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös työpajoja. K-65-työpajaan voivat ilmoittautua kaikki 65 ikävuodesta eteenpäin. Taidekasvattaja Veera Jalava kertoo työpajassa graffittitaiteesta ja osallistujat pääsevät itse tekemään graffiteja. Työpaja järjestetään taidemuseolla 16.–18.4. klo 9.00–15.00.

Katso tästä, mihin kaupungin tiloihin on tulossa katutaidetta.

kuva M-city toteuttaa myöhemmin teoksen Liikekulman julkisivuun.


Audiovisuaalinen elämys

kuva Sándor Vály videoteoksensa edessä.

Unkarista lähtöisin oleva Sándor Vály on toiminut ammattitaiteilijana Suomessa yli kaksikymmentä vuotta. Vályn näyttely Selected Life avaa uuden näkökulman taiteilijan tuotantoon esitellen lyhytelokuvia ja suurikokoisia veistoskonstruktioita. Ne muodostavat audiovisuaalisen installaation taidemuseon Siipeen. Näytteillä on kaksi suurempaa temaattista kokonaisuutta Dadaworks ja Life-Death, joita Vály täydentää päiväkirjanomaisella teoksella Erään maalarin merkintöjä 2006–2010 (II osa).

Museon MEDIApisteessä on esillä kaksi muuta kokonaisuutta, Bruegel Variations ja myöhemmin Mondrian Variations. Sándor Vály on tutkinut kahden taidemaalarin, Pieter Bruegelin ja Piet Mondrianin, teoksia ja nuotittanut niistä säveltäjä-muusikko Éva Polgárin kanssa audiovisuaalisia teoksia.

Taidemuseo avaa myös kolmannen näyttelyn 10.2. Projektihuoneen tiloihin. OP – POP – POST. Maire Gullichsen ja modernismi -sarja tuo esiin modernismin murroskausia op-. pop- ja postmodernin taiteen kautta. Taiteilijoina näyttelyssä nähdään Olle Baertling, Pekka Jylhä, Jorma Hautala, Ville Kirjanen, Jarmo Mäkilä, Eino Ruutsalo, Kimmo Sarje, Marianna Uutinen, Sam Vanni ja Victor Vasarely.

10.2. klo 12.00 avoin näyttelyesittely ja klo 18.00 avajaiset DJ Holik (Salaneuvosto). Klo 20.00 Opiskelijatalo Saikulla avajaisklubi: Validi Sekmentti: Abstrax XVII: Eevil Stöö, DJ Kridlokk ja Koksu Koo S.

Näyttelyt avoinna:

Street Art – The New Generation 10.2.–27.5.2012

Selected Life 10.2.–27.5.2012
Bruegel Variations 10.2.–25.3.2012
Mondrian Varitation 30.3.–27.5.2012
28.3. klo 18.00 Sándor Vályn taitelijapuheenvuoro

OP – POP – POST. Maire Gullichsen ja modernismi -sarja 10.2.–27.5.2012

Kuvat: Niko Juhola


Hakusana