Etusivu > Uutiset > 2012 > 02 > Kesätyöpaikkojen hakusesonki käynnistymässä

Kesätyöpaikkojen hakusesonki käynnistymässä

(08.02.2012 12:50 KANTT1 / päivitetty 09.02.2012 11:18 Tiilimäki Tarja)

Porin kaupungin kesätyöpaikat tulevat hakuun helmi-maaliskuussa. Porin satsaa tänä vuonna kesätyöllitämistukiin lähes 780 000 euroa.

Kaupungin virastot ja laitokset tarjoavat kesätyötä koululaisille ja opiskelijoille.

Eri hallintokunnille myönnetään tukea reilut 396 000 euroa. Summalla voidaan tukea noin 230 koululaisen tai opiskelijan palkkausta.

- Kun tähän lisätään vielä hallintokuntien talousarviomäärärahat, niin kesätyöpaikkojen kokonaismäärä tulee olemaan vähintään 500, summaa työllisyyden hoidon päällikkö Juha Laine Porin kaupungin työllisyysyksiköstä.

Aiempien vuosien tapaan tarjolla olevien työpaikkojen kirjo on laaja, aina lähetistä lääkäriin. Yksi suuri ryhmä, eri hallintokuntiin kesäksi työllistyvistä, on ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat, joiden opintoihin kuuluu pakollinen harjoittelu. Opintojensa loppusuoralla olevat opiskelijat voivat tehdä myös sijaisuuksia.

- Koululaisille kesätyötä on totutusti tarjolla muun muassa puistotoimessa, vapaa-aika- ja koulutoimessa.

Laine kehottaa Porin kaupungin kesätyöpaikoista ja ylipäätään kesätyöpaikoista kiinnostuneita seuraamaan tiiviisti kuntarekryn ja työhallinnon sivuja, koska tarjonta saattaa vaihdella lähes päivittäin, huippusesongin aikana.

Kaupungin kesätyöpaikat löytyvät kuntarekryn sivuilta ja työhallinnon sivuilta.

Kesätyöpaikkatukea työnantajille

Porin kaupunki on tänä vuonna varannut kesätyöpaikkatukeen 380 000 euroa. Tällä summalla voidaan tukea 800-830 koululaisen tai opiskelijan kesätyöllistymistä Porissa toimivassa yrityksessä.

Tuen piirissä ovat vuosina 1992-1997 syntyneet koululaiset ja opiskelijat.

Porin kaupunki myöntää kesätyöpaikkatukea Porissa toimivalle työnantajalle, joka työllistää vuosina 1992-1997 syntyneen koululaisen ja opiskelijan vähintään 4-6 viikoksi. Tuki kattaa noin 30-40 prosenttia palkkamenoista. Tuki esimerkiksi viideksi viikoksi palkatusta kesätyöntekijästä on 425 euroa.

Palkkatukihakemuksien vastaanotto on alkanut tällä viikolla. Kaupunginhallitus teki päätöksen palkkatuesta maanantaina.

- Yrityksistä on tullut kyselyitä kesäpalkkatuesta jo heti tammikuusta lähtien. Asialla ovat olleet pääasiassa yritykset, jotka ovat jo aikaisempina vuosina hyödyntäneet tätä tukimuotoa, kertoo projektityöntekijä Kati Hiltunen, Porin kaupungin työllisyysyksiköstä.

Hiltunen arvioi, että tänäkin kesänä tukea myönnetään eniten kaupan- ja palvelualojen pienille ja keskisuurille yrityksille. Myös kulttuurijärjestöt ja urheiluseurat ovat olleet kiinnostuneita palkkatuesta.

Hiltunen peräänkuuluttaa myös kesätyönhakijan omaa aktiivisuutta.

- Kannattaa rohkeasti kysellä kesätöitä myös omatoimisesti. Mukavana täkynä voisi mahdolliselle tulevalle työnantajalle mainita, että hakijasta voisi saada kesätyöpaikkatukea, vinkkaa Hiltunen.

Lisätietoa kesätyöpaikkatuesta ja hakuohjeet löytyvät täältä.
Hakusana