Etusivu > Uutiset > 2012 > 02 > Klinikoista potkua sosiaalityön opetukseen

Klinikoista potkua sosiaalityön opetukseen

(01.02.2012 11:34 KANTT1 / päivitetty 01.02.2012 11:34 Tiilimäki Tarja)

Pori on mukana kehittämässä Tampereen yliopiston käytännön sosiaalityön opetus- ja tutkimusklinikkamalleja.

Alueklinikat verkostona -hankkeen toteuttavat yhteistyössä Tampereen yliopiston sosiaalityön opetus sekä Porin ja Seinäjoen kaupungit.

- Hankkeen tavoitteena on edistää kaikessa sosiaalityön opiskelijoiden käytännön osaamista Porin kaupungin kokeneiden ja pätevien ammattilaisten ohjauksessa sekä lisätä yliopistokoulutuksen ja työelämän vuorovaikutusta, toteaa Porin kaupungin kehittämispäällikkö Timo Aro.

Klinikka ei ole varsinaisesti fyysinen tila, vaan siinä on kysymys toimintamallin ja toimintatapojen kehittämisestä. Toiminta käynnistyy Aron mukaan välittömästi.

- Klinikan toiminta kytketään osaksi yliopiston käytännön sosiaalityön koulutusta ja tutkimusta. Porin kaupungin kanssa toteutettavat osaprojektit liittyvät muun muassa oppilashuoltoon ja tietotuotantoon, kertoo Aro.

Klinikkaverkostoon kuuluvat Porin kaupungin sosiaalitoimen henkilöstö, Tampereen yliopiston sosiaalityön ja sosiaalipolitiikan tutkimushenkilöstö Porin yliopistokeskuksessa ja Satakunnan korkeakoululaitos. Verkostossa ovat mukana myös kaupungin muut hallintokunnat, ensisijaisesti koulutoimi.

Yhteistyöstä pysyvä


Klinikkahankkeen taustalla on jatkuva pula ammattitaitoisista sosiaalityöntekijöistä. Pori haluaa varmistaa pätevien sosiaalityöntekijöiden saatavuuden ja turvata Tampereen yliopiston Porin yksikön toimintaedellytyksiä.

Porin kaupungin tavoitteena on, verkostoa ja klinikkaa hyödyntämällä, kehittää oman henkilöstönsä osaamista ja työtapoja sekä hyvinvointipalveluita ja alueyhteistyötä.

Alueklinikkatoiminta on tarkoitus Aron mukaan vakiinnuttaa käytännön työelämäyhteistyömuodoksi korkeakoulun ja kaupungin välillä.

Alueklinikat verkostona –hankkeen kustannukset ovat noin 187 000 euroa. Euroopan sosiaalisrahasto ja valtion osuus kustannuksista on 122 000 euroa. Porin ja Seinäjoen rahoitusosuus on 31 000 euroa. Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus rahoittaa hanketta 2500 eurolla. Hankkeen valmistelu on aloitettu vuonna 2011 ja se jatkuu vuoden 2013 loppuun.

Hakusana