Etusivu > Uutiset > 2012 > 02 > Lumikengillä kaupunkipuiston juhlavuoteen

Lumikengillä kaupunkipuiston juhlavuoteen

(16.02.2012 11:53 KANTT1 / päivitetty 17.02.2012 08:55 Tiilimäki Tarja)

Porin kansallinen kaupunkipuisto täyttää toukokuussa 10 vuotta. Juhlavuoden käynnistää koko perheen tapahtuma Kirjurinluoto-Arenan Hiihtomaassa, laskiaistiistaina.

Tapahtumassa on tarjolla liikuntaa ja luovaa tekemistä. Paikanpäällä pääsee sovittamaan muun muassa lumikenkiä ja tekemään lumiveistoksia, kuvataiteilijoiden Toni Lehtolan ja Laura Myllykankaan opastuksella.
Pulkkamäkeen tai ladulle mielivän kannattaa ottaa pulkka ja sukset mukaan. Paikalla on myös Noita Nytenenä jakamassa hääkutsuja.

Tiistaina 21. helmikuuta kello 10-12 järjestettävään tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Porin tekninen palvelukeskus ja Kohtaamisen paikat –hanke, Porin kulttuuritoimi, Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto, Porin puistotoimi, vapaa-aikavirasto ja kaupunkisuunnittelu.

Lisätietoa kaupunkipuiston Laskiaistapahtumasta löytyy täältä.

Vuonna 2002 perustettu Porin kansallinen kaupunkipuisto on toiminnan ja sijainnin perusteella jaettu kolmeen eri aluekokonaisuuteen: Kokemäenjoen luotoihin, kaupunkikeskustaan sekä urheilukeskuksen ja Porin metsän alueeseen.

Porin kaupunkipuistosta tekee ainutlaatuisen sen historiallinen puistoarkkitehtuuri, arvokas rakennettu kulttuuriympäristö, Pohjoismaiden laajin suistoalue sekä kaupunkikeskustan läheisyydessä olevat viheralueet ja puistot.

Kevään ja kesän aikana Porin kansallisen kaupunkipuiston kotisivuilla kerrotaan tulevista tapahtumista ja muista kaupungin kehittämiseen liittyvistä asioista.Hakusana