Etusivu > Uutiset > 2012 > 02 > Pori mukana SataRekry-messuilla

Pori mukana SataRekry-messuilla

(07.02.2012 14:35 KANTT1 / päivitetty 07.02.2012 14:40 Tiilimäki Tarja)

Ura- ja rekrytointitapahtuma SataRekryn messuvieraat pääsevät tutustumaan myös Porin kaupungin työ- ja harjoittelupaikkatarjontaan.

Porin osastolla nuoria on opastamassa sekä kaupungin rekrytointi- ja työllisyysyksiköiden että Perusturvan henkilökuntaa.

Kaupungin organisaatio on kokonaisuudessaan niin suuri, että harvalla nuorella on käsitystä mitä työtä on tarjolla, ja mistä sitä voisi hakea.

- Keskitymme messuilla pääasiassa opastamaan ja neuvomaan kaikkia työtä hakevia nuoria, mihin kannattaa ottamaan yhteyttä, sen mukaan mistä he ovat kiinnostuneita, kertoo työllisyyssihteeri Johanna Koskela Porin kaupungin työllisyysyksiköstä.

Opastamista helpottaisi Koskelan mukaan se, että nuorilla olisi jo tulleessaan ajatus siitä mitä haluaisivat tehdä.

Tietoa hoito- ja sosiaalialan harjoittelu- ja työmahdollisuuksista

Porin Perusturva oli mukana messuilla jo viime vuonna. Kokemukset ovat olleet hyviä. Messuilla hoito- ja sosiaalialasta kiinnostuneista nuorista suuri osa jo opiskelee alaa ja hakee harjoittelupaikkaa ja pitempiaikaista pestiä.

- Messuilla käy paljon myös vasta opiskelu- ja työuraansa suunnittelevia koululaisia, joten meiltä saa tietoa myös alan ammattivaihtoehdoista, toteaa Perusturvan henkilöstösuunnittelija Anne-Marie Korsgrund-Rauvola.

Myös jo hoito- tai sosiaalialan ammattiin valmistuneet saavat messuilta tietoa työmahdollisuuksista. Kevään aikana tulevat haettaviksi perusturvan kesäsijaisuudet. Perusturvan eri palvelualueille on jatkuvasti tarjolla myös pitkäaikaisia sijaisuuksia.

- Varsinaisia työsopimuksia emme messuilla tee, mutta neuvomme mielellämme mihin kannattaa ottaa yhteyttä, kertoo Korsgrund-Rauvola.


SataRekry on Porin Nuorkauppakamarin järjestämä tapahtuma Satakunnan alueen opiskelijoille ja työnhakijoille. Neljännen kerran järjestettävillä messuilla on yli 30 näytteilleasettajaa. Mukana on etupäässä alueen oppilaitoksia ja yrityksiä.

Messujen tarkoituksena on edistää nuorten osaajien sijoittumista maakunnan tarjolla oleviin työpaikkoihin ja auttaa heitä löytämään mielenkiintoinen opiskelupaikka.

SataRekry-messut järjestetään torstaina 9. helmikuuta Porin Nuorisotalolla Isolinnankatu 12, kello 10-17.

Lisätietoa SataRekry-messuista löytyy täältä.

Porin kaupungin kaikki vapaana olevat työpaikat löytyvät: Kuntarekty.fiHakusana