Etusivu > Uutiset > 2012 > 02 > Sampolalaista arkea verkossa

Sampolalaista arkea verkossa

(03.02.2012 15:17 kansk1 / päivitetty 03.02.2012 15:19 Seppä Kristiina)

Suomalainen talvipäivä -hanke taltioi jälkipolville sampolalaisen pariskunnan arkipäivän 2.2.2011.

Nyt vuosi dokumentoinnin jälkeen hankkeen anti on kaikkien katsottavissa internetissä. Satakunnan Museo on yksi yhdestätoista museosta ympäri Suomen, joka otti osaa tavallisen keskiviikon tallentamiseen suomalaisessa kodissa valokuvaamalla, haastattelemalla ja tekemällä huomioita päivän aikana.

Tarkoituksena on saada museoiden kokoelmiin tietoa ja materiaalia arkisista tilanteista, jotka harvoin tulevat tallennetuksi. Porissa taltioitiin esimerkiksi kaupassa käyntiä ja digiboksin korjausta.

– Nykyhetken taltioiminen on tärkeää, koska saatavilla ja koottavissa on runsaasti tietoa. Käyttöesineiden elinkaari on nykyään lyhyt, ja joitakin esineitä voi myöhemmin olla hankala saada kokoelmiin. Taltiointi on haasteellistakin, sillä aikalaisen on ehkä vaikea tunnistaa ja erottaa olennaisia asioita omasta ajastaan, kertoo Johanna Jakomaa Satakunnan Museosta.

Suomalainen talvipäivä -hankkeen sivut.

kuva Raija ja Seppo ovat osallistuneet Sampola-dokumentteihin jo 1980-luvulla ja syksyllä 2010. Kuvat: Pentti Pere, Satakunnan Museo.Hakusana