Etusivu > Uutiset > 2012 > 02 > Suut messingillä jo 125 vuotta

Suut messingillä jo 125 vuotta

(02.02.2012 12:10 KANTT1 / päivitetty 02.02.2012 22:41 Tiilimäki Tarja)

PTS-Band eli Porin Työväen soittokunta viettää juhlavuottaan järjestämällä puhallinmusiikin ystävien iloksi neljä konserttia.

- En voisi kuvitellakaan lopettavani ja olevani harjoituksista pois. Tätä mieltä on PTS-Bandin sihteeri Reijo Astokari, joka on ennättänyt musisoida orkesterin klarinetistina jo 44 vuotta.

Samoilla linjoilla Astokarin kanssa on varmasti moni muukin orkesterin lähes 50 soittajasta. Iälle, arvolle tai ammatille ei panna painoa, vaan tärkeintä on yhdessä soittamisen ilo ja uuden oppiminen.

Uusia soittajia tulee Astokarin mukaan aina syksyisin muutama lisää. Joukossa on myös niitä, jotka useamman vuoden tauon jälkeen, ovat palanneet takaisin orkesterin riveihin. Nuorista soittajista suurin osa opiskelee alaa.

- Bändi on voimissaan ja voi hyvin, kiteyttää Astokari.

Vuonna1887 perustettu PTS-Band on Työväen Musiikkiliiton vanhin orkesteri. Ohjelmisto on laaja ja monipuolinen, aina perinteisistä marsseista viihdemusiikkiin.

Bändi on vieraillut useampaan otteeseen myös ulkomailla. Listalta löytyy ainakin Yhdysvallat, Saksa, Unkari, Tsekki, Riika ja Pohjoismaat.

Sävelpuhtaus ennen kaikkea

PTS-Bandillä on tänä vuonna tavallaan tuplajuhlat, koska näinä päivinä tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun kapellimestari Heino Hänninen tarttui orkesterin ohjaksiin.

- Sävelpuhtaus on kaiken A ja O. Orkesteri on kehittynyt myös rytmisissä asioissa ja soittajat ovat oppineet kuuntelemaan toinen toisiaan, listaa Hänninen PTS-Bandin hyviä puolia.

Orkesterin musiikillisesti positiivisesta kehityksestä Hänninen ei ota kuitenkaan kunniaa itselleen.

- Musiikkiopistoissa on tehty ja tehdään loistavaa työtä. Suuremmalla osalla nuorista on jo orkesteriin tullessaan musiikin perustason taidot hallussa, mistä on ihan eri lähtökohdat ponnistaa, verrattuna siihen, että lähdettäisiin ihan nollasta liikkeelle, toteaa Hänninen.

PST-Band aloittaa juhlavuotensa lauantaina 4. helmikuuta, konsertilla Marssia ja Makeaa Musiikkia, jossa yleisön pyynnöstä keskitytään marssimusiikkiin. Konsertin solistit, Outi Teinonen, huilu ja piccolo ja Pekka Satomaa, alttosaksofoni, ovat orkesterin omista riveistä. Konsertti Lyseon salissa alkaa klo 16.

Orkesterin perinteisen viihdekonsertin solistina on Jaana Lammi, 21. huhtikuuta. Varsinainen 125-vuotisjuhlakonsertti järjestetään Promenadisalissa 20. lokakuuta. Juhlavuoden päättää joulukuun 12. päivänä pidettävä joulukonsertti, jonka solistina on Arja Koriseva.

kuva Kuva: Porin Työväen soittokunta ry.


Porin Työväen soittokunta ryHakusana