Etusivu > Uutiset > 2012 > 02 > Talviurheiluvälineet kierrätyskeskuksesta!

Talviurheiluvälineet kierrätyskeskuksesta!

(10.02.2012 09:55 Merika Lanne / päivitetty 10.02.2012 09:57 Lanne Merika)

Luistimia, suksia ja lasketteluvälineitä löytyy nyt kierrätyskeskusten valikoimista, joskus jopa lätkämailoja, pulkkia ja rattikelkkoja, mutta niitä riittää vain nopeimmille.

Kierrätyskeskuksissa on tarjolla monenlaista tarpeellista tavaraa kuten huonekaluja, kirjoja, astioita ja vaatteita. Porissa ja sen ympäryskunnissa toimii kymmenkunta kuntien tukemaa tai ylläpitämää kierrätyskeskusta. Niiden toiminta perustuu ihmisiltä lahjoituksena saatujen tavaroiden välittämiseen eteenpäin pientä korvausta vastaan. Osa kierrätyskeskuksista (Nakkila, Harjavalta, Kokemäki) antaa tavaraa ilmaiseksi niitä tarvitseville.

kuva

Kierrätyskeskukset ovat myös sisustajan aarreaitta. Enää ei ole trendikästä hankkia uutta ja kallista, vaan vanhaa ja persoonallista, omistajansa näköistä tavaraa. Omaa näköä huonekaluille ja tekstiileille voi lisätä tarvittaessa tuunaamalla. Myös muuhun askarteluun ja käsillä tekemiseen voi löytyä jänniä materiaaleja kierrätyskeskusten valikoimista.

Mukavinta kierrätyskeskuksissa asioidessa onkin löytämisen riemu, kun kohdalle osuu jotain oikein mieluisaa. Hyvälle kakkossijalle tulee antamisen ilo, kun siivoaa itselleen ylimääräiset, hyväkuntoiset tavarat kaapin perukoilta toisten käyttöön. Toisen roska ja roina on toisen luovuuden lähde!

Kierrätyskeskusten yhteystietoja

kuva

Kuntayhteistyötä kierrätykseen

Kuntayhteistyötä kierrätykseen –hanke polkaistiin käyntiin vuoden 2012 alussa. Ympäristöviraston hallinnoimalla hankkeella pyritään edistämään erilaisten tavaroiden ja materiaalien jatkokäyttöä sekä uusien kierrätystoimintojen ja -innovaatioiden syntymistä Porin seudulla.

Kuntayhteistyötä kierrätykseen -hanke
projektipäällikkö
Pauliina Hakala p. 044 701 1169


Hakusana